keresés a weboldalon

Pályaválasztási információk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályaválasztási információk

2010 november 09 - kedd
„Mi leszek, ha nagy leszek” címmel egész délelőttöt betöltő információs előadásokat tartottak az Apáczai ÁMK 12. és 13. évfolyamos diákjainak az őszi szünet utáni első tanítási napon.

A programot a továbbtanulásról, pontszámításról szóló általános tájékoztató nyitotta. A Foglalkozási Információs Tanácsadó szolgálat munkatársai az önismeret fontosságát hangsúlyozták a megfelelő életpálya megtalálásához. A munkaügyi központ munkatársai a keresett és hiányszakmákról, valamint az Európai Unió tagországaiban lehetséges munkavállalási módról beszéltek.

Hangsúlyozták az idegen nyelvismeret alapvetőségét, a jó szaktudás és a megfelelő munkamorál mellett. A kamarák képviselője az érettségire épülő közép és felsőfokú, illetve az OKJ – s szakképzési lehetőségekről beszélt.

A Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság tisztje pedig a katonai pályáról, valamint ezen a vonalon a továbbtanulási lehetőségekről és az alkalmassági feltételekről szólt röviden.
A nap során lehetőség volt a legközelebbi négy felsőoktatási intézmény (a nyugat-magyarországi, a Pannon, a pécsi egyetemek, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola) képzési rendszerével is ismerkedni.

Azok a tanulók, akik úgy érzik, hogy nem kaptak eme első alkalommal szervezett tájékoztató rendezvényen elegendő információt, a hét második felében, november 11 -12 – én a Városi Sportcsarnokban hagyományos Pályaválasztási Kiállításon tehetik fel további kérdéseiket.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: