keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pályázat szakképzési ösztöndíj elnyerésére

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályázat szakképzési ösztöndíj elnyerésére

2011 január 13 - csütörtök
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2009. december 17-ei ülésén önkormányzati rendeletet alkotott a szakképzési ösztöndíj bevezetéséről.

A szakképzési ösztöndíj igénylésének feltételei:

– a tanuló zalaegerszegi állandó lakhellyel rendelkezzen és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése által fenntartott intézmény nappali tagozatán végezze tanulmányait;

– a pályázat benyújtására az a középfokú intézményben tanuló diák jogosult, akinek tanulmányai Zalaegerszegen hiányszakmának minősített szakképesítés megszerzésére irányulnak. A helyi hiányszakmák körét a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság javaslata alapján Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése évente határozza meg.

a szakképzési ösztöndíjra azok nyújthatnak be pályázatot, akik a 2010/2011-es tanév II félévében:

a). szakiskola 9. évfolyamán gépészet szakmacsoportban,

b). szakképző iskola 11. évfolyamán gépi forgácsoló vagy szerkezetlakatos
szakmában,

c). szakközépiskola érettségit követő szakképző évfolyamán gépgyártás-
technológiai technikus szakmában folytatják tanulmányaikat.

– a szakképzési ösztöndíj igénylése félévente és felmenő rendszerben történik, a második félév vonatkozásában február 15-ig kell a pályázati kérelmet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságához benyújtani.

– a pályázat benyújtása, a támogatás igénylése a rendelet mellékleteként szereplő „Kérelem” kitöltésével történik, amelyhez csatolni kell a „Kérelem” adatlapon feltüntetett mellékletet.

– az ösztöndíj a tanév két félévében 5-5 hónapra igényelhető, amelynek alapösszege 12.000 Ft/hó. Mértékét és összegét a tanulmányi eredmények befolyásolják, így a legkisebb összeg 6.000 Ft/hó, a legmagasabb 15.000 Ft/hó lehet.

A szakképzési ösztöndíj részletes szabályozását Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII. 23.) számú önkormányzati rendelete tartalmazza, amelyet a Közgyűlés az 53/2010. (XII. 23.) számú rendeletével módosított. A rendelet egybeszerkesztett, hatályos szövege és mellékletei megtalálhatóak a www.zalaegerszeg.hu/közigazgatás/rendeletek hírportálon. Az információk mellett a „Kérelem” adatlap is innen tölthető le.

További tájékoztatást Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Művelődési és Sport Osztályán (Kossuth u. 17-19.), illetve az 502-190-es telefonon adunk.

A „Kérelem” adatlapot és mellékletét a 2010/2011-es tanév II. félévére vonatkozóan 2011. február 15-ig a fenti címre kell benyújtani.

Tartalom megosztása: