keresés a weboldalon

Pannon Egyetem Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pannon Egyetem Zalaegerszegen (Videó)

2015 október 01 - csütörtök
A Pannon Egyetem veszi át a zalaegerszegi mechatronikai kar irányítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára a Nyugat-magyarországi Egyetem szenátusa átadta eddigi jogkörét a veszprémi székhelyű campusnak.

Az ígéretek szerint a zalaegerszegi hallgatókat csak csekély mértékben érinti a változás. A tanulók az őszi félév vizsgaidőszakát még a Nyugat-magyarországi Egyetemen zárják le, a második félévet azonban a Pannon Egyetem hallgatóiként kezdik. Tanulmányaikat továbbra is Zalaegerszegen folytathatják és fejezhetik be – fogalmazott Szalai István, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánja.

A város önkormányzata eddig is kiemelt ösztöndíjjal támogatta a mechatronikai hallgatókat. A tervek szerint azonban a jövőben valamennyi, a képzésben résztvevő hallgató pályázhat a támogatásra, amelynek összegét 15 ezer forintra emeli a város.

A Zalaegerszegen végzett mérnökök azonnal el tudnak helyezkedni – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A Veszprémi Egyetem azt szeretné, ha a duális képzés központja Zalaegerszegen lenne. A megyeszékhelyi campuson tanulóknak a jövőben lehetőségük lesz az anyaintézmény mester és doktori képzésébe is bekapcsolódni.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: