keresés a weboldalon

Pannon-Tudás-Park – szakmai rendezvény (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pannon-Tudás-Park – szakmai rendezvény (Videó)

2015 november 30 - hétfő
Befejeződött az a projekt, melyben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a műszaki szakképzésben, illetve mérnökképzésben érintett intézmények vettek részt. Az elért eredményeket a pénteki szakmai záró rendezvényen értékelték.

A projektben Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Veszprém vett részt. A zárás egyben a nyitást is jelentette, mivel az együttműködő felek felvázolták a jövő tennivalóit is.


Háry András projekt koordinátor elmondta azt is, hogy Zalaegerszeg vonatkozásában kifejezetten a gépipari, a járműipari, és az elektronikai szektor volt középpontban. A város együttműködik a helyi vállalatokkal annak érdekében, hogy a képzettség megszerzése után mindenki el is tudjon helyezkedni. Ennek érdekében több száz vállalkozót kerestek meg.


Vadvári Tibor alpolgármester emlékeztetett: nagyon sok érdekes és hasznos tanulmány is született, melyekből tudnak építkezni. Így továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a duális oktatási rendszerre, mivel az elméletben és gyakorlatban egyaránt jól felkészült szakemberek képzése a legfőbb cél. Erről Szabó Károly, a Szakképzési Centrum főigazgatója beszélt.


A veszprémi Pannon Egyetem is bővítené tudástárát. Erre a célra kiválónak tartják az együttműködést a zalaegerszegi képzési centrummal. Dr. Szalai István dékán úgy gondolja: oktatás és kutatás terén is egymás segítségére lehetnek az intézmények.


Gy.A./Cs.M.

Tartalom megosztása: