keresés a weboldalon

Papírból alkotott világ

Zalaegerszeg címer
Hírek

Papírból alkotott világ

2009 szeptember 10 - csütörtök
Tibola Dániel, a Zrínyi-gimnázium ötödik osztályos tanulója kiállítása a papírból alkotott világba kalauzolja az érdeklődőket, a József Attila Városi Könyvtár „Megmutatom magam” sorozatának 35. résztvevőjeként.

Dani öt éves kora óta alkot papírmaketteket. Első munkája a Sárga iskolabusz volt, mely a lehetetlen legyőzésének mintáját adta számára, mondta a megnyitó alkalmával Pintér Borbála pedagógus, a család barátja.

Bár ez az első alkotás már nincs meg, számos másik darab követte, a papír mobil telefontól a különböző járműveken és fegyvereken át egészen a sífelvonóig, varázs hátizsákig illetve jelenlegi munkájához, egy életnagyságú BMX elkészítéséig.

Sokoldalúságát mutatja, hogy nemcsak kézügyességgel bír, hanem alkotó kedvét versírásban is kamatoztatja. A tantárgyak terén sincs szégyellni valója, matematikából, fogalmazásból, környezetismeretből is ért már el szép versenyeredményeket, amellett, hogy furulyán is tud játszani.

Dani elmondta, mindezt nagyban köszönheti alsós tanítóinak, Mikóné Kocsis Évának és Horváthné Sümegi Máriának (Eötvös). Hozzátette még, alkotómunkájának az alapja, hogy annak idején édesanyja nem engedte a képernyők világában elveszni, így fantáziája kibontakozhatott. A kiállítás október 6-ig látható a könyvtár gyermekrészlegében.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: