keresés a weboldalon

Papírforma győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Papírforma győzelem

2010 október 10 - vasárnap
Zalakerámia ZTE KK – Factum Sport Debrecen 97-67 (22-11, 21-21, 31-15, 23-20)
NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Forrai, Pálla, Boros.



Zalakerámia ZTE:
Williams (13/9), Vojvoda (12/3), Kámán (14/6), Wilson (16/6), Tóth Á. (8). Csere: Tóth G., Gáspár (16/6), Baki (7/3), Vertetics (7/3) Kinter (2), Bödör (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Debrecen: Singletary (23/6), Balogh A., Mondzinger (13/3), Kovács I. (2), Langford (13). Csere: Varga Á. (2), Kádár, Vas (13), Lajsz, Stekler (1), Pék. Vezetőedző: Ráthonyi Tamás.

A Zalakerámia ZTE a 8. percben már 19-2-re vezetett a kissé megilletődötten kezdő újoncok ellen. Ezt követően azonban a debreceniek lelkes játékkal lábra kaptak, s közelebb kerültek a hazaiakhoz. A mérkőzés kimenetele a harmadik negyedben dőlt el véglegesen, amikor az egerszegiek végleg elhúztak. Bár a Zalakerámia ZTE a harmadik negyed kivételével eléggé közepes teljesítményt nyújtott, nagy különbségű győzelme egyértelműen megérdemelt.

Értékelés:
Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője:
– Tizenkilenc-kettőig elfogadhatóan kosaraztunk, onnantól kezdve kissé visszaestünk. A debreceniek két amerikai játékosa ellen nem tudtunk megfelelően védekezni. Csak a második félidőben játszottunk úgy, ahogy kellett volna. Végül magabiztos győzelmet arattunk. Az viszont egészen biztos, hogy sokkal jobban kell koncentrálnunk egy komolyabb csapat ellen.

Ráthonyi Tamás, a Factum Sport Debrecen vezetőedzője: – Nagyon pontatlanok és megilletődöttek voltunk a találkozó elején. Játékosaim többsége életében először játszott elsőosztályú csapat ellen, nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele. Dolgozunk tovább, még érkezik egy légiós hozzánk, akkor erősödhetünk. Számunkra ez a meccs még csak felkészülésnek számít, szerdán a Salgótarján ellen már viszont már tétre menő küzdelmet vívunk.


Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.

Tartalom megosztása: