keresés a weboldalon

Papp Lajos professzor Zalaegerszeg díszpolgára (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Papp Lajos professzor Zalaegerszeg díszpolgára (Videó)

2014 május 16 - péntek
Papp Lajos szívsebész professzor kapta idén a város díszpolgári címét, Ódry Lajos katonazenekari karnagy és Budaházi Tibor festőművész pedig a Pro Urbe díjat. Az ünnepi közgyűlésen Gyutai Csaba polgármester úgy fogalmazott: 2014 a legek éve Zalaegerszegen.

Idén várostörténeti jelentőségű munkálatok kezdődnek, emelte ki a polgármester, amely annak köszönhető, hogy tavaly minden városlakóra 100 ezer forintnyi pályázati forrás és állami támogatás érkezett Zalaegerszegre. Ez azt is jelenti, hogy lakosságszám arányosan a legtöbb uniós támogatást a zalai megyeszékhely nyerte el a nyugat-dunántúli megyei jogú városok közül.

 
A város díszpolgárának idén Papp Lajos szívsebész professzort választotta a közgyűlés, aki alapítója volt a szívsebészeti centrumnak.

Pro Urbe díjat vett át Gyutai Csaba polgármestertől Ódry Lajos nyugállományú őrnagy, katonazenekari karnagy, a Zalaegerszeg Induló szerzője. Ő saját versével köszönte meg az elismerést.

Pro Urbe díjjal ismerték el Budaházi Tibor festőművész munkásságát is.

Az ünnepi közgyűlésen Tóth Ágnes és Horváth Gábor a Polgármesteri Hivatal két munkatársa címzetes vezető főtanácsosi, illetve címzetes főtanácsosi címet kapott Dr. Kovács Gábor jegyzőtől.

P.Á.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: