keresés a weboldalon

Parasportnap, ahol mindenki győztesnek érezhette magát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Parasportnap, ahol mindenki győztesnek érezhette magát

2016 december 09 - péntek
A Fogyatékkal élők világnapjához közel eső időpontban tartotta a jubileumi parasportnapját a Zala Megyei Speciális Sportszövetség. A Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében Lentiből, Nagykanizsáról, Keszthelyről, Magyarszerdahelyről, Zalakomárból és a megyeszékhelyről érkeztek csapatok.

A 15 éves jubileum alkalmából Sziver Krisztina megyei fogyatékos ügyi referens adott át emlékokleveleket az iskolák képviselőinek, akik sokat segítettek az évek során. Külön megköszönte az ötletgazdának, Kámán Ferencnek, hogy elindította ezt a rendezvénysorozatot, ami a megye több pontján is járt már az elmúlt években. A hivatalos köszöntők után Tunkel Nándor erőemelő és Zborai Gyula asztaliteniszező paralimpikonokkal hallgathattak meg beszélgetést a gyerekek. A Riói olimpián részt vett sportolók élményeikkel gazdagították a lelkes hallgatóságukat és arra bíztatták a fiatalokat, hogy merjék megvalósítani az álmaikat, akár a spotba, vagy az élet bármelyik területén. A beszélgetéseket követően sorversenyben mérték össze erejüket a csapatok, melynek végén a Mikulás zsákjából is előkerült egy-egy finom édesség. A program második felében forgószínpad szerűen hat állomáson különböző feladatokkal találkoztak a résztvevők.  A legnépszerűbb a kangoo és a bokszbemutató volt.

A sportrendezvény végén mindenki nyakába aranyérem került, ezzel is kiemelve itt mindenki győztesnek tekintheti magát. A hét csapat közül a legaktívabbnak a zalaszentgróti Koncz Dezső Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 15 fős együttese bizonyult, ők a Decathlon Kupát kapták meg. 

Jóna István

 

Tartalom megosztása: