keresés a weboldalon

Parkolóhelyek a kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Parkolóhelyek a kertvárosban

2007 október 31 - szerda
Összesen 55 gépkocsi beállására alakítottak ki parkolót a Hegyalja út 54-60 és az Apáczai ÁMK között, de gondoltak a Nyitott Ház Gyógypedagógia és Módszertani Intézetre is. A fogyatékkal élő látogatók részére 8 darab mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely áll rendelkezésre.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a parkolók ünnepélyes átadásán szólt arról, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az arányos városfejlesztésre és a nehéz gazdasági helyzetben is igyekszik a különböző városrészek fejélesztési igényeit kielégíteni. A beruházás 19 millió forintba került, a parkoló lehatárolására és a parkolóhely kialakításához 700 méter kiemelt szegélyt építettek ki.

A gyógypedagógiai intézet és a parkoló között 90 méter hosszú aszfaltos burkolatú járda épült, melyet összekötöttek a Hegyalja úti járdával. A jobb közvilágítás érdekében, pedig 6 darab új kandellábert állítottak fel. Mint elhangzott, a környezet csinosítása már elkezdődött, a munkákat tavasszal fejezik be.

Rigó Csaba, a településrész önkormányzati képviselője elmondta, soha nem tapasztalható összefogás eredménye az elkészült parkoló, amely a környék lakóinak és a közeli intézményeknek a kérésére épült. Hozzátette: a környék fejlesztése folytatódni fog az integrált játszótér kialakításával. (Zala-Lap Kft., V.Zs., Z.A.)

Tartalom megosztása: