keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Parlagfűgyűjtők elismerése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Parlagfűgyűjtők elismerése

2005 július 25 - hétfő
Míg az elmúlt években a különböző szervezetek a maguk útját járták, addig az idén olyan városi és megyei összefogásra volt példa, ami minden bizonnyal hagyománnyá válik. A parlagfű elleni összefogásról van szó, arról az akcióról, melyben számtalan helyi civil szervezet vett részt a VG Kft. és az ÁNTSZ közreműködésével.

A gyommentesítésre többször felhívtuk Zalaegerszeg lakosságát, így az is nyilvánvaló volt, hogy a parlagfű mentesítési akcióban résztvevők ajándékot kapnak. Nos, az elmúlt hét végén az ÁNTSZ városi intézetében értékelték az eredményeket és a résztvevők átvehették a megérdemelt ajándékokat.

Mint megtudtuk, a százas kötegekbe összeszedett gyomnövényekért közel 400 sorsjegyet adtak ki, 44 főnek. A gyűjtők többsége iskolás volt, akik arról panaszkodtak, hogy a rossz időjárás miatt kevesebben gyűjtötték a gyomnövényt, mint ahzányan tették volna szívük szerint.
A parlagfű gyűjtés még nem fejeződött be, a VG Kft. Gasparich úti telephelyén augusztus 15-ig lehet még leadni a gyomnövényt.

Tartalom megosztása: