keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Partnerséggel a felzárkóztatásért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Partnerséggel a felzárkóztatásért

2005 július 01 - péntek
Roma Információs és Közösségi Szolgáltatóház alakult a Balatoni u. 3. alatti irodaházban. Gérczei Ildikó, a Hálózat az Integrációért Alapítvány kuratóriumának elnöke az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy három évre vették birtokukba az irodát, melynek létrejöttéhez nagy segítséget nyújtott a Zala Megyei Önkormányzat.

A közösségi házat mintegy 109 ezer eurónyi Phare támogatással alakították ki, a pályázathoz azonban a megyei önkormányzat biztosította az önrészt, és szintén ők kerestek alkalmas helyet az iroda számára.

Az információs központot Garamvölgyi György országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel. Az ünnepélyes szalagátvágás alkalmából elmondta, hogy a siker kulcsa nem más, mint a partnerség. Hiába ad ugyanis az önkormányzat helyiséget és önrészt, ha nincsenek vállalkozó szellemű romák, akik megírják a pályázatot. Bogdán Ivánéknak ez sikerült, így közös erővel megvalósulhatott a már régóta várt szolgáltató központ. Az iroda működési költségéhez és az önrész tíz százalékához Zalaegerszeg önkormányzata is hozzájárult.

Az avatóünnepség után Bogdán Iván, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy az irodaházzal együtt bemutatásra kerül az a program is, melyet Phare-CBC támogatással nyert el május 25-én a közösség. A mintegy 105 ezer eurónyi összeghez szintén a megyei önkormányzat biztosította az önrészt, s a pályázat lehetőséget ad többek között 12 fő munkanélküli roma egy éves képzésére és felzárkóztatására is.

Tartalom megosztása: