keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Páterdombi búcsú tizedszer

Zalaegerszeg címer
Hírek

Páterdombi búcsú tizedszer

2005 szeptember 20 - kedd
Jubileum ide, vagy oda, az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a páterdombi búcsú szervezőit, közreműködőit, valamint a városrész lakóit. A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvény ideje alatt egy percre sem állt el az eső. Áztak a sportversenyek, majd délután a kulturális programok résztvevői is.

A lelkes páterdombiakat azonban nem tudta elriasztani az eső. A rossz idő ellenére valamennyi programot megtartottak, s nem volt híja nézőközönségnek sem. Bár mindenki kezében ott volt az esernyő, vidáman tapsoltak az óvodásoknak, a bábelőadás szereplőinek, a fúvósoknak, majoretteknek, s minden további fellépőnek. Nem volt oka panaszra az árusoknak sem. Fogytak a játékok, csakúgy, mint a vattacukor, és más finomságok.

– 1996-ban indítottuk útjára a Páterdombi búcsú hagyományát. Mostanáig szerencsénk volt az időjárással, nem emlékszem, hogy valaha ilyen kitartóan esett volna az eső egész nap. Mindezek ellenére idén is jól sikerült a rendezvény. Nagy népszerűségnek örvendtek a sportvetélkedők, meglepően sokan vettek részt az ökumenikus istentiszteleten, és szerencsére délutánra sem fogytak el az érdeklődők – összegzett elégedetten Török Zoltán önkormányzati képviselő. – Nagyon örülök annak, hogy mára magukénak tudják a páterdombiak ezt a napot. Mindez azt bizonyítja, hogy szükség van a közösségi összejövetelre, a búcsú nélkül szegényes életet élne a városrész.

Az önkormányzati képviselő azt ígéri: a jövőben is lesz okuk az ünneplésre a páterdombiaknak. Úgy tűnik, hamarosan sportpályákkal gazdagodik a városrész, és sikerül előrelépni a közösségi ház kialakítása ügyében is.

Tartalom megosztása: