keresés a weboldalon

Pécsi és szolnoki siker a Göcsej Kupán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pécsi és szolnoki siker a Göcsej Kupán

2010 szeptember 21 - kedd
Negyvenegyedik alkalommal rendezték meg a kosárlabdázók Göcsej Kupáját, amelynek főszponzora ezúttal a jánosházi Car-Inside volt.

A nőknél bajnoki főpróbának is beillett a viadal, náluk ugyanis egy hét múlva indul a bajnokság. A négy induló körmérkőzéses rendszerben játszott a serlegért, amelyet végül veretlenül a Pécs 2010 szerzett meg. A második – az utolsó mérkőzésén nagyszerű teljesítményt nyújtó – ZTE NKK lett.

Az egerszegiek befejezésként 77-61-re elverték az alaposan megerősödött Seat Lami-Véd Győr csapatát. A körbeverés után az összevetésben az egerszegieknek álltak a legjobban az egy győzelmet szerzett csapatok közül és a második helyen végeztek, ami mindenképen dicséretes. Harmadik helyen zárt a Győr, 4. lett a horvát Sibenik.

A férfiaknál nyolc csapat mérkőzött a kupáért. A csapatok előbb két csoportban körmérkőzést játszottak, keresztbe játszások során alakult ki a végső sorrend. A fináléba a Zalakerámia ZTE és a Szolnoki Olajbányász együttese került.
A mintegy 800 néző tapasztalhatta, hogy a Tisza-partiak tavalyi erős kerete tovább izmosodott.

A döntőben a vendégek végig kézben tartották a mérkőzés irányítását, bár a ZTE többször felzárkózott, a szolnokiak megérdemelten hódították el első alkalommal a Göcsej Kupát. A végeredmény: 85-79 a Tisza-partiak javára. A mérkőzés után megállapítható volt, hogy a vendégek előbbre tartanak a csapatépítésben, és a bajnokság egyik favoritjának számítanak.

A ZTE-nél Wilson játéka volt biztató, és az új légióstól, Williamstől is láttunk szép dolgokat. A két új magyar igazolásnak, Vojvodának és Tóth Gergőnek is akadt egy-egy villanása. Látható, hogy a ZTE-nél csapatépítés folyik, a hibák ellenére ígéretes társaság jött össze, a fiúknak idő kell, hogy megismerjék egymást. Ezért is lesz jó, hogy az első fordulókban papíron gyengébb ellenfelekkel találkoznak.

A Göcsej Kupa további sorrendje: 3. Körmend, 4. Falco, 5. Sopron, 6. Paksi Atomerőmű, 7. BC Mures (román), 8. USA Select Basketbal.

Tartalom megosztása: