keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pécsi kollégiumi helyek – augusztus 10-ig lehet pályázni (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pécsi kollégiumi helyek – augusztus 10-ig lehet pályázni (Videó)

2012 július 31 - kedd
Miután kiderült, kit melyik főiskolára, egyetemre vettek föl, megkezdődött a küzdelem az albérletekért és a kollégiumi helyekért. Zalaegerszegen -a felsőoktatásért felelős alpolgármester szerint – minden igényt ki tudnak elégíteni. A város által támogatott pécsi kollégiumi helyekre azonban pályázniuk kell a zalaegerszegi diákoknak. A határidő: augusztus tizedike.

Lassan 20 éves az a megállapodás, amelynek alapján évente 10 zalaegerszegi diák kaphat elhelyezést a pécsi egyetem kollégiumában. Erre azonban pályázni kell – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Balaicz Zoltán. Az alpolgármester azt is megemlítette, hogy a megyei önkormányzatnál további 50 helyre lehet pályázni.
Aki bármelyik zalaegerszegi főiskolán tanul, szinte biztos lehet abban, hogy talál magának kollégiumi helyet – mondta még Balaicz Zoltán.

A legmagasabb kategóriájú szolgáltatást a zalaegerszegi campus kollégiuma nyújtja – a 23 ágyas, zuhanyozós, jól felszerelt szobákért havi 12-18 ezer forintot kell fizetni. Az egészségügyi főiskola szerényebb diákszállásai 10-14 ezer forintba kerülnek.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: