keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Péntek: magyarok érem nélkül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Péntek: magyarok érem nélkül

2005 július 04 - hétfő
A zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság pénteki napján a női tőrözők, valamint a férfi párbajtőrözök egyéni versenyét rendezték meg. A magyarok közül a hölgyek szerepeltek jobban. A női tőrözőknél Mohamed Aida és Knapek Edina egyaránt bejutott a legjobb nyolc közé, ám ott vereséget szenvedtek. Mindkét magyar sportoló orosz ellenfelétől kapott ki, Mohamed Boikotól 15-8-ra, Knaupek Nikichinától 15-10-re.

– Nem volt szerencsés,  hogy ukrán zsüri vezette a csörtémet – értékelt a búcsút követően Knapek Edina. – Az oroszok állandóan bekiabáltak neki, úgy érzem, egy-két vitatott találat esetében ez sokat jelentett. Bár az is elképzelhető, hogy különben is kikaptam volna. A tervemet így is teljesítettem, a nyolc közé jutást jó eredménynek tartom. Nagyon erős a mezőny, a döntőbe jutáshoz nagy bravúr kell.
A magyar szakmai stáb Mohamedtől várta a négyes döntőbe jutást.
– Csalódott vagyok, összességében többet vártam magamtól – fogalmazott tömören Mohamed Aida.
A szám győztese a lengyel Gruchman lett, aki egy tusszegény találkozón 7-6-ra verte Boikót.
A férfi párbajtőrözők versenyében messze a várakozás alatt szerepeltek a magyarok. A tizenhat közé jutás során valamennyien kiestek, igaz többen közülük mindössze egy tussal kaptak ki. Az EB aranyérmet a lengyel Motyka szerezte meg, aki a döntőben legyőzte az esélyesebbnek tartott orosz Kolobkovot.

Két negyedik hely szombaton
Az EB utolsóelőtti versenynapján a női párbajtőrözők és a férfi kardvívók csapatversenyét rendezték meg. A magyar női csapat remek vívással egészen az elődöntőig menetelt, ott tusszegény találkozón 26-21-re kikapott a lengyelektől. A vereség alaposan megviselte a lányokat, mert a bronzmérkőzésen is simán 45-35-re kikaptak Ukrajnától, így a negyedik helyen fejezték be a versenyt. Az első helyért az orosz és lengyel csapat vívott. Az oroszok végig vezetve fölényesen nyertek (45-37).
A férfi kardozók mezőnyében a Nemcsik Zsolt által vezetett magyar együttes szintén a lengyelektől kapott ki az elődöntőben. Akárcsak a hölgyeknél, hazánk fiai sem tudtak talpra állni a bronzmérkőzésre. Simán kikaptak Romániától 45-34), s ők is a negyedik helyen zártak.
A döntőben ismét orosz-lengyel összecsapás következett. A versenyen a Pozdnyakov vezetésével nagyszerűen vívó orosz csapat magabiztosan rövid idő alatt „elgázolta” a  lengyeleket és megérdemelten lett Európa legjobbja.

Kamuti Jenő alelnök
Az Európai Vívószövetség szombaton tartotta tisztújító közgyűlését. Az eddigi elnök dr. Kamuti Jenő visszalépett az orosz Aliser Uszmanov javára, aki a választás során 25-18-ra nyert a brit Keith Smith ellen. Dr. Kamuti Jenő a jövőben a szövetség első alelnökeként dolgozik tovább.

Tartalom megosztása: