keresés a weboldalon

Pénteken érkezik az Egy CSEpp Teszt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pénteken érkezik az Egy CSEpp Teszt

2010 június 21 - hétfő
Az Egy CSEpp Teszt (ECSET) országos szűrőprogram 2010. június 25-én, pénteken Zalaegerszegre érkezik. Az Egy csepp figyelem Alapítvány a Dísz téren biztosít minden érdeklődőnek ingyenes egészségügyi szűréseket. A helyszínre érkezik az alapítvány létrehozója, Erős Antónia is!

Melyik a legegészségesebb nagyváros? Ezt a kérdést tette fel idén az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány. A szervezet ezért indította el az Egy CSEpp Tesztet, amelynek célja, hogy képet kapjanak az ország egészségi állapotáról.

Május 14-e és szeptember 17-e között az alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szűréseket tartanak.

Zalaegerszeg központjában 5 sátor várja a látogatókat: a 77 Elektronika sátrában vércukorszintet, az Accutrend standján koleszterint, míg az Omronéban vérnyomást lehet méretni, valamint a testösszetétel monitor segítségével kideríthető a testben lévő izom és zsír aránya.

Ugyanitt lehetőség nyílik a rendszeresen ellenőrzött testmozgás egyik legnépszerűbb eszközével, a lépésszámlálóval való ismerkedésre is. A La Roche Posay sátrában melanoma vizsgálatra lehet jelentkezni, valamint a helyszínre érkezik egy gyógyszerész is, aki az összes mért eredmény alapján rizikó-elemzést végez, és hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket.

Az Egy csepp figyelem alapítvány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára, valamint segítséget nyújtson abban, hogy a megfelelő szakorvoshoz, illetve háziorvoshoz jussanak el azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Az Egy CSEpp Teszt eseményeire látogatók nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én, az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten, a SYMA Csarnokban.

Zalaegerszegen június 25-én, pénteken 11.00-16.00 óra között a Dísz téren várják az Alapítvány munkatársai az érdeklődőket.

Az ECSET megvalósulásához hozzájárult még az Avon, a MOL, a Magyar Telekom, a Patika Magazin, az AG Strong, és az RTL Klub is.

Az Egy CSEpp Teszt további helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n az „ECSET” menüpont alatt tájékozódhat, valamint olvassa el legfrissebb egészségügyi híreinket is!

Szánjon egy csepp figyelmet egészségére!

Tartalom megosztása: