keresés a weboldalon

Pénteken kezdődik az Egerszeg Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pénteken kezdődik az Egerszeg Fesztivál (Videó)

2016 május 09 - hétfő
Pénteken kezdődik és egy hónapon át tart Zala megye legnagyobb összművészeti rendezvénye, az Egerszeg Fesztivál. A helyi értékeket és a göcseji hagyományokat őrző programsorozattal évről-évre a város napja, május 13-a előtt tisztelegnek. A szervezők idén is több mint 100 – könnyűzenei, kulturális és gasztronómiai – programmal készülnek.

A multikulturális eseménynek tavaly több ezer vendége volt, akiket a magyar és a külföldi zenei élet elismert művészei szórakoztattak. Így lesz ez idén is. A központi hétvégén, június 10-e és 12-e között többek között a Ghymes, a Margaret Island, a Halott Pénz, Holdviola, Odett és Charlie lép színpadra – mondta el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

A programok – a hagyományokhoz híven – szentmisével, Kovács Károly szobrának koszorúzásával és ünnepi közgyűléssel kezdődnek. Ily módon emlékezve a város rendezett tanácsúvá válásának 131 éves jubileumára – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Idén is lesz kézműves-vásár, kórus- és prószafesztivál, Kárpát-medencei Verbunkverseny, kéklámpás felvonulás, illetve baleseti szimuláció. A rendezvény különböző elismeréseket kapott már. Elnyerte a Nyugat-dunántúli Turisztikai Régió Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai címét, az Európai Fesztiválminősítést és a Magyar Termék Nagydíjat is.

M.Zs./CS.M.

Tartalom megosztása: