keresés a weboldalon

Pénz, de honnan? (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pénz, de honnan? (Videó)

2015 október 01 - csütörtök
Pénz, de honnan? címmel tartottak konferenciát csütörtökön Zalaegerszegen. Az elsősorban kis- és középvállalatokat, önkormányzatokat és agrárvállalkozásokat érintő fórumon részletesen beszámoltak az új, és a már futó uniós pályázati lehetőségekről.

 Idén több, a helyi gazdaságot élénkítő lépést tett az önkormányzat – hangsúlyozta köszöntőjében Balaicz Zoltán. A polgármester példaként a helyi vállalkozókkal kötött együttműködéseket, és az országosan is egyedülálló kamattámogatási rendszert emelte ki. Szót ejtett arról is, hogy a jövő év végéig 2500 új munkahely létesül Zalaegerszegen. Mint mondta, a csütörtökihez hasonló fórumok a vállalkozókra összpontosítanak, ám nagyban segítik a megyeszékhely vezetésének munkáját is. 

A konferencián kiderült, hogy az Európai Bizottság a tíz magyar operatív programból eddig kilencnek adott zöld utat. A megjelentek a fejlesztésekre vonatkozó információk mellett megismerhették a 2007-2013 közötti pályázati ciklus zalai eredményeit is.

A konferencián előadást tartott Milos Katalin, a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatkezelési főosztályvezetője is.

2020-ig 12 ezer milliárd forintnyi uniós forrást használhat fel Magyarország. Ennek több mint felét gazdaságfejlesztésre fordítja majd a kormányzat, melytől a hagyományos iparágak erősödését remélik.

K.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: