keresés a weboldalon

Petőfis fiú táncversenyen (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Petőfis fiú táncversenyen (Diákújság pályázat)

2012 március 27 - kedd
Óvodás koromban részt vettem egy társastánc tanfolyamon, és már 5 éve, hogy a Gála Társastáncklub Egyesület táncosa vagyok.

Hetente két alkalommal van próbánk, kétszer másfél óra. Legtöbbször táncolunk, de keddenként Babos Sándorné Marcsi nénivel nyújtunk, hogy hajlékonyak legyünk és ne sérüljünk meg.

Az idei tanévben Reni (Salamonné Kuzma Renáta; oktatónk) a Shrek című mesefilm zenéjére készített nekünk, velünk egy koreográfiát, így most a SHREK nevet viseli a 8 párból álló formáció.

A táncban, legjobban a sikert szeretem, mint minden gyerek. Legkevésbé pedig azt, hogy akkor is próbára kell menni, amikor én inkább a számítógépen vagy a barátaimmal játszanék.

Több alkalommal volt már fellépésünk (pl.: városi rendezvényeken, iskolai alapítványi bálokon vagy farsangon), de az első igazi megmérettetés a múlt heti verseny volt számunkra.

Budakalászra utazott a csoport, ahol a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi selejtezőjén vettünk részt.
 

Sok produkció nevezett, különböző kategóriákban. Mi a „Latin-amerikai/karib társastánc párokkal – Formáció – Mini” kategóriában indultunk. Mindenki legnagyobb örömére az első helyen végeztünk és még különdíjat is kaptunk, ami igazán kellemes meglepetés volt. Mindez azt jelenti, hogy bejutottunk és május 12-én részt vehetünk az országos döntőn! Ez eddig a legszebb és legjobb élményem a tánccal kapcsolatban.

Hajrá Shrek!

Szabó Dominik 3.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

 

Tartalom megosztása: