keresés a weboldalon

Petőfis mazsorettesek a városi megemlékezésen (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Petőfis mazsorettesek a városi megemlékezésen (Diákújság pályázat)

2012 március 22 - csütörtök
Március 15-e az 1848-49-es magyarországi forradalom és szabadságharc ünnepe. Ezen a napon nemzeti színű kokárdát tűzünk ki. Mi, a Petőfi Sándor Székhelyiskola mazsorettesei is részt vettünk a megemlékezésen.

Az ünnepség a Deák téren kezdődött, melyet a csodálatos paripákkal érkező huszárok nyitottak meg. Utána a város vezetői mondtak beszédet és koszorúzták meg Deák Ferenc, a haza bölcse szobrát. Egyik színészünk elszavalta a Nemzeti dalt. A Zalai táncegyüttes néptánc csoportjának fellépése után elindult a tömeg a Csány tér irányába. A sort a huszárok vezették, utánuk a Városi Fúvószenekar ment, akiket mi, mazsorettesek követtünk nemzeti színű ruhánkban.

Mikor megérkeztünk a Csány térre, a mi kis mazsorett csoportunkon volt a sor, hogy kivegye részét a műsorból, előadtunk egy tánc koreográfiát, melyet Marika néni tanított be nekünk. A műsor közben felsős petőfis diákok röplapokat osztogattak és elénekelték az Európa csendes újra csendes című dalt. Nagyon boldogok voltunk, hogy részesei lehettünk e szép megemlékezésnek.

Golubics Kamilla 3.a, Laposa Hédi 3.b
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: