keresés a weboldalon

Petőfis üzenet Törökországból (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Petőfis üzenet Törökországból (Diákújság pályázat)

2012 május 24 - csütörtök
Nagy szerencse ért bennünket, mert elutazhattunk Törökországba, egy ottani iskolával való kapcsolat miatt. Nagyon nagy örömmel fogadtak bennünket. Első osztályú szállásunk van a Török Riviérán. Ezt a levelet is onnan írjuk. Az ellátásunk is nagyszerű, vendéglátóink mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat. Az ételspecialitásokkal is lassan megbarátkozunk.

Már az első napon lelkesedtek a kinti gyerekek velünk kapcsolatban, mi pedig egy kicsit meg voltunk szeppenve. Az idő szépnek indult, de utána egy kicsit eleredt az eső, ami félbeszakította a közös kosármeccsünket.

A második napon reggel elpróbáltuk azt a néptáncot, amit még otthon tanultunk, hogy majd este előadhassuk a vendéglátóinknak, majd kertészkedtünk, kosaraztunk, fociztunk.

 A felnőttek pedig meglátogatták az óvodát és az egyenruhaboltot. Este több száz szülő gyűlt össze, hogy üdvözöljön bennünket és ekkor nagy izgalmak közepette előadtuk a táncunkat. Óriási sikert arattunk. Jó, hogy egy kicsit megismertethettük őket a mi kultúránkkal.

Délutánonként kell egy kicsit dolgoznunk a közös projektünkön – a virágszótáron -, amit egyáltalán nem bánunk, mert nagyon érdekes munka.

Szerencsére gyönyörű az idő, úgyhogy biztos, hogy sokszor lemegyünk még a tengerpartra, ahol eddig is nagyon jól szórakoztunk.

Tóth Máté 7.b osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: