keresés a weboldalon

Piaci epernap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Piaci epernap (Videó)

2016 június 03 - péntek
Több tonna eper várta ma a vásárlókat a megyeszékhelyi piacon, ahol immár ötödik alkalommal szervezték meg az Egerszegi Epernapot. Az édes gyümölcs mellett süteménykóstolással kedveskedtek az érdeklődőknek.

A piacra látogatók közel 10 árus termékeiből válogathattak. Volt, aki befőzéshez, más süteménybe, vagy éppen étkezéshez válogatta a szebbnél szebb epreket. Így tett Tuboly Tímea is, aki 10 kiló epret vásárolt.

A kereskedők erre a napra mintegy 20 százalékkal csökkentették áraikat. Az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárása kihatott az eperre is, ennek ellenére közel 4 tonnát hoztak a termelők. Közülük Magyar Attila őstermelő 1200 kiló gyümölccsel érkezett.

Az akciós gyümölcsök mellett – egy kertvárosi cukrászda jóvoltából – süteménykóstolás is várta a vásárlókat. A finomságok híre néhányukat eredeti céljuktól eltérítette. Így volt ez Pintér Zsuzsannával is, aki eredetileg a virágok miatt érkezett a piacra.

Az Egerszegi Epernap része azoknak a tematikus programoknak, melyekkel a piacot, mint közösségi teret kívánják népszerűsíteni – mondta el Horváth István, a Vásárcsarnok ügyvezetője, aki hozzátette:

Az, aki lemaradt a mai epernapról, június 9-én, csütörtökön hasonlóan kedvező áron vásárolhat majd. A termelői piac ugyanis délután kettőtől hatig várja az érdeklődőket.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: