keresés a weboldalon

Piacrekonstrukció: Kérik az árusok és vásárlók türelmét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Piacrekonstrukció: Kérik az árusok és vásárlók türelmét

2011 március 24 - csütörtök
Megkezdődött és várhatóan május végéig be is fejeződik a piactér rekonstrukciója. Az eredeti tervekkel ellentétben nem épül mélygarázs a tér alá, a felszín viszont teljesen megváltozik. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, melyet az alapozás és a régészeti feltárás követ. A részletekről Dékány Endrétől, a Városfejlesztési Bizottság elnökétől kértünk tájékoztatást.

– Közbeszerzési eljárás döntött arról, hogy ki építi át a piacot. Hat pályázó közül a zalaegerszegi székhelyű K+K Bau-profil Kft. adta a legkedvezőbb árajánlatot. 202 millió forintért vállalták a munkákat – tudtuk meg Dékány Endrétől. – Március 8-án átadtuk a munkaterületet a kivitelezőnek. Ők azonnal munkához is láttak. A beruházással érintett területet lezárták a forgalom elől, és megkezdődtek az első bontások is. A régészekkel való egyeztetések nehezítik a haladást. Ennek ellenére azt tervezzük, hogy május 31-ig befejeződik a kivitelezés, és júniusban visszaköltözhet a piac az immár megújult térre.

A Városfejlesztő Bizottság elnökétől megtudtuk: a piactér teljes felszíne – a Szeglet utcától a Sütő utca végéig, közel 4000 négyzetméteren – új burkolatot kap a beruházás során. A térkő burkolatot mészkő csíkok díszítik majd. A megújult felszínre költözik vissza az őstermelői piac tetőszerkezete, az iparcikk piac pedig a bíróság fala mellé kerül. A tér északi részén fás-ligetes pihenőt alakítanak ki. Tizenkét fát ültetnek, melyek között padok helyezkednek el. A teret keletről szökőkutak szegélyezik majd.

F.M.

Tartalom megosztása: