keresés a weboldalon

Piknik és főzőverseny az Idősek Hónapjában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Piknik és főzőverseny az Idősek Hónapjában (Videó)

2015 október 07 - szerda
Főzőversennyel egybekötött pikniket tartottak szerdán a Gasparich úti Idősek Otthonának udvarán. A program része volt az „Idősek Hónapja” nevű rendezvénysorozatnak.

Zalaegerszeg önkormányzata 2013 óta már egy teljes hónapot szentel az időseknek. Ennek jegyében októberben több program várja majd ezt a korosztályt. A főzőverseny résztvevőit Gecse Péter alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: a megyeszékhelyen több mint 20 idősügyi szervezet működik, akik fontos szerepet játszanak a város kulturális és közösségi életében.

Az önkormányzat által szervezett „Idősek Hónapja” ezzel a főzőversennyel kezdődött. Októberben még lesznek változatos programok,amelyek közül többet az idősek kezdeményeztek – mondta el Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ intézményvezetője.

A főzőversenyre 15 csapat nevezett, köztük a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület is. A szervezet tagjai rozmaringos sertésszeletet, valamint vargányás disznópörköltet kínáltak dödöllével. A menüről Molnár István, az egyesület egyik tagja szólt.

A rendezvénysorozat csütörtökön a Szenior Akadémiával folytatódik. Ezt sport- és kulturális vetélkedők, valamint a nyugdíjas pedagógusok díszokleveles kitüntetése követi.

V.D./Cs.M.

Tartalom megosztása: