keresés a weboldalon

Polgárként ballagtak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Polgárként ballagtak

2007 május 07 - hétfő
A ballagást megelőző pénteken, a hagyományokhoz híven idén is „polgárrá avatták” a zalaegerszegi végzős gimnazistákat, szakközép- és szakiskolásokat. A Dísz téren felállított színpadon egymást váltották azok fiatal fellépők, akik az elmúlt négy esztendőben jeleskedtek valamely előadói kategóriában, legyen szó táncról, zenéről vagy versmondásról.

Dr. Gyimesi Endre polgáravató beszédében hangsúlyozta, hogy a város számít a fiatalok tudására, s reméli, hogy sokan választják majd a munka és a családalapítás színhelyéül Zalaegerszeget. A nagybetűs élethez hit, remény, önbizalom és energia kell, annál is inkább, mert a mostani fiataloknak kell jobbá, szebbé tenni, amit az elődök az elmúlt évszázadok alatt elrontottak, vagy csak nem volt lehetőségük a megvalósításhoz.

A ballagás alkalmával minden végzős diák „Egerszegi Útravalót” kapott ajándékba. Az önkormányzat és a Szociális Munkaügyi Minisztérium támogatásával készült füzetecske olyan információkat gyűjt csokorba az élet különböző területeiről, mellyel bármelyik 18. életévét betöltött fiatal találkozhat a mindennapok során. A kiadvány segít eligazodni a „hivatali útvesztőben”, legyen szó akár továbbtanulásról, pályakezdésről, szórakozásról, családi ügyek intézéséről vagy egészségvédelemről.

A polgáravató után a város dísztermében került sor azoknak a végzős diákoknak a jutalmazására, akik jelentős eredményeket értek el valamely országos tanulmányi vagy sportversenyen. Idén 75 tanuló részesült elismerésben; közülük 27-en sport-, 48-an pedig tanulmányi sikereket értek el.
A diákokat Gyutai Csaba alpolgármester köszöntötte, a díjakat dr. Gyimesi Endre polgármester adta át. (Zala-Lap Kft., P. P. S. P.)

Tartalom megosztása: