keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Politikamentesen a ZTE-ről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Politikamentesen a ZTE-ről

2005 június 05 - vasárnap
Az önkormányzat szocialista frakciója azt szeretné, ha a ZTE FC helyzetéről politikamentes döntés születne. Kiss Ferenc frakcióvezető beszélt erről a párt sajtótájékoztatóján, melyet Herbert Ferenc képviselővel együtt tartottak. Hangsúlyozták, amennyiben a közgyűlés az október 7.- i rendkívüli ülésen elfogadja a szocialisták javaslatát, akkor egy évet nyert volna a csapat és előbbre lenne.

Kiss Ferenc szerint ezért a felelősséget a polgármesternek és a sportbizottság elnökének kell viselnie. Mint fogalmazott: a Tóth Géza vezette igazgatóság erőfeszítéseit elismerik, hiszen próbálták kezelni a problémákat, de az látható, hogy ez nem fog sikerülni június 15-ig. Zalaegerszegen szükség van a ZTE labdarugó csapatra, az önkormányzatnak szerepet kell vállalnia a működtetésben, de nem szabad beavatkoznia a szakmai és gazdasági problémákba, erre tőkeerős vállalkozókat kell megnyerni. Olyanokat, akik szakmailag és pénzügyileg rendbe teszik a társaságot. Kapjanak bizalmat, szigorú ellenőrzés mellett. A képviselőcsoport vezetője szerint olyan megoldásra van szükség, amely alapján az önkormányzat több pénzt nem fektet be a csapat működésébe.

Herbert Ferenc szerint a konszolidációs program már tavaly beindulhatott volna. Arról volt szó, hogy a fő tulajdonosok tulajdoni arányuknak megfelelően vállalhatnának fedezetet, garanciát a felvett hitelre. Ez az elképzelés máig nem ismert okból megbukott. A képviselő utalt arra, hogy végül olyan személyi javaslat született, amely eltávolította a csapat vezetéséből a legtőkeerősebb tulajdonosi csoportot. Megjegyezte, számításai szerint az rt. pénzügyi hiánya megközelíti az 500 millió forintot. A szocialisták szerint nem a város teherviselésével kell a problémákat megoldani. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartják, hogy a város a tulajdoni arányának megfelelően esetleg a hitelfelvételnél garanciát vállaljon. 

Herbert Ferenc választ szeretne kapni a város polgármesterétől arra, hogy kinek a tanácsára, biztatására kezdeményezte az igazgatóság leváltását. Valamint arra is, lesz-e stadionavató Zalaegerszegen. Mint fogalmazott, nagyon gyorsan fel kell állítani az új igazgatóságot és elfogadni egy új üzleti tervet. El kell érni, folytatta Herbert Ferenc, hogy a csapat NB-I-es tudjon maradni, ennek érdekében a magántőke szerepvállalását tudják elfogadni. Elhangzott, sajnálják, hogy az idő a szocialista frakciót igazolta.

Tartalom megosztása: