keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pontosztozkodás a rangadón,továbbjutás a kupában – A folytatásban lényegesebben könnyebb meccsek következnek a ZTE FC-nek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pontosztozkodás a rangadón,továbbjutás a kupában – A folytatásban lényegesebben könnyebb meccsek következnek a ZTE FC-nek

2016 október 27 - csütörtök
A labdarúgó NB II 14. fordulójának rangadóját a ZTE FC és a Békéscsaba vívta. A forduló előtt pontban azonosan álltak a csapatok.

A találkozó egy nagy vendég helyzettel kezdődött, ami mutatta, hogy a hazaiak védelme még nem melegedett be eléggé. Mindkét csapat a védekezésre koncentrált és próbált egymás hibáiból gazdálkodva helyzetbe kerülni. A 21. percben emberhátrányba került a ZTE, Villám Balázs kiállításával. A vendégek próbálták kihasználni az emberelőnyt, de az első félidőben jól zárt a zalaiak védelme. A második játékrészben továbbra is a Békéscsaba irányított. A 60. percben egy szabadrúgást végezhetett el a ZZE , amit Jakab ívelt a kapu elé. Bobál csúsztatott bele a labdába ami szépen a hosszú sarokba vágódott. Nem sokáig örülhetett az előnynek a hazai együttes, mivel a csereként pályára lépő Gránicz egyenlítet a 69. percben. A középkezdésből egy ígéretes támadást vezette a ZTE és Bobállal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül és a játékvezető büntetőt ítélt. Jakab nem hibázott így újra a ZTE vezetett. Tíz perc elteltével egy szerencsés góllal újra egyenlített a Békéscsaba. A hajrában több gól nem született így marat a 2-2-es döntetlen és a pontosztozkodás. A 70 percen keresztül hősiesen játszó ZTE közel állt a győzelemhez, de sajnos egyenlítettek a vendégek. A hét elején döntött az MLSZ fegyelmi bizottsága és Villám Balázst, mert gólhelyzetben buktatta ellenfelét, majd a kiállítása után sportszerűtlen magatartást tanúsított 2 felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással büntette.

Szerdán a Magyar Kupa 64-es tábláján a szebb napok látott – jelenleg a megye I-ben szereplő – Duna Aszfalt TVSE vendége volt a kék-fehér alakulat. A találkozón Csató Sándor vezetőedző azoknak adott lehetőséget, akik kevesebb szerepet kapnak a bajnokikon. Esélyeshez méltóan kezdtek a vendégek és az ötödik percben Bailo szerzett vezetést a ZTE-nek. A folytatásban próbáltak egyenlíteni a hazaiak, míg a zalaiak több helyzetet is elpuskáztak. A második félidő 82. percében még egy büntetőt is hibázott Jakab. Végül, ha minimális gólkülönbségű győzelemmel, de a legjobb 32 csapat közé jutott a ZTE FC. A ZTE Fc a 15. fordulóban szegedre látogat, ahol a sereghajtó SZEOL Se- ellen kísérli meg az újabb pontok megszerzését.

A találkozót október 30-án 13.30-kor rendezik.

Jóna István

Tartalom megosztása: