keresés a weboldalon

Porondon a jövő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Porondon a jövő (Videó)

2018 szeptember 18 - kedd
Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége, valamint az Innovációs és Techonlógiai Minisztérium Zalaegerszegen, a járműipari tesztpályán tartott 4.0 nevű konferencián. Az eseményen elhangzott: a következő hét évben csaknem 1000 milliárd forint áll majd a magyar vállalkozások rendelkezésére, hogy korszerű ötleteiket megvalósítsák.

Gőzerővel dolgoznak a munkagépek a zalaegerszegi járműipari próbapályán. A létesítmény alig egy év alatt elérte azt a készültségi szintet, hogy heteken belül megindulhatnak a konkrét tesztelési folyamatok.

A gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a tesztpályán tartott konferencián hangsúlyozta: a kormány a következő hét éves ciklusban kiemelten támogatja a magyar vállalatok innovációs beruházásait.

A rendezvényen a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége együttműködési megállapodást írt alá az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. Ennek célja a hazai járműgyártás résztvevőinek összefogása és fejlődési lehetőségeik tovább szélesítése.

Ehhez az Európában is egyedülálló önvezető és autonóm járművek tesztelésére alkalmas pálya is hozzájárulhat, amely végleges formáját 2020-ra nyerheti el.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: