keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pótfelvételi a főiskolákon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pótfelvételi a főiskolákon

2005 augusztus 19 - péntek
A korábbi évekhez hasonlóan idén is több főiskola és egyetem hirdette meg képzéseit a pótfelvételik közzétételénél. A zalaegerszegi intézmények közül a pénzügyi és számviteli, valamint az egészségügyi főiskola „kínálta” szakjait a „második körben”. A műszaki főiskolán valamennyi hely betelt, azaz itt nem volt pótfelvételi lehetőség.

A PSZF-re a pótfelvételi eljárás keretében 2005. augusztus 12-ig 50-en – 30-an nappali, 20-an távoktatásos képzésre – adták be jelentkezési lapjukat, akik közül mindenki megfelelt a felvételi követelményeknek. Közgazdász képzésre 32-en – ebből 17-en távoktatásra – humánerőforrás menedzser szakra 10-en, míg vállalkozásszervező képzésre 8-an – 3-an távoktatásos képzésre – jelentkeztek. Az 50 főből 48-an alapképzésben, ketten pedig másoddiplomás képzésben vesznek majd részt.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kara minden szakon hirdetett pótfelvételit. A zalaegerszegi képzési központ nappali tagozatos gyógytornász képzésre 22-en, egészségügyi szervező szakra 1 fő adta be jelentkezési lapját. A levelezős képzések közül ápoló szakra 17, míg egészségügyi szervező szakra 28-an jelentkeztek. Megtudtuk, a felvételi eljárás folyamatban van, a jelentkezők képzési központok közötti eloszlása elsősorban a hallgatói kérések alapján, másodsorban a kari kritériumok alapján történik.

Pótfelvételijüket, a ponthatárok megállapítása után, 2005. augusztus 12-ig adhatták be a diákok. A nyári felvételi nem az érettsegi újraírását jelentette, hanem arra adott lehetőséget, hogy a sikertelenül felvételizők kevesebb pontszámmal is bejuthassanak a főiskolák, illetve az egyetemek költségtérítéses képzéseire. Emellett azoknak ugyancsak szabad utat nyit a rendszer, akik februárban még úgy gondolták, hogy idén nem felvételiznek sehova, de idő köben meggondolták magukat. A korábbiakhoz képest változást jelent, hogy a pótfelvételik során felsőfokú szakképzést csak költségtérítéses finanszírozási formában hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, tudtuk meg Balaicz Zoltántól, a Zalaegereszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatójától.

Tartalom megosztása: