keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Pótfelvételi önkormányzati támogatással

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pótfelvételi önkormányzati támogatással

2011 július 26 - kedd
A Nyugat-magyarországi Egyetem Zalaegerszegi intézete pótfelvételit hirdet mechatronikai mérnök szakon. A költségtérítéses képzést ezúttal az önkormányzat is támogatja, így a pótfelvételivel bekerülő diákoknak az első év ingyenes. A pótfelvételi jelentkezéseket augusztus 9.-ig lehet benyújtani.

Idén a mechatronikai mérnök szak államilag finanszírozott képzésére 271, míg költségtérítéses képzésre 230 ponttal lehetett bekerülni. Első körben 33 jelentkezőt vett fel az intézet. Ez a létszám azonban szeptemberig bővülni fog. Lehetőség van ugyanis a pótfelvételire. Ráadásul önkormányzati támogatással. A költségtérítéses képzésért szemeszterenként 90 ezer forintot kell fizetniük a hallgatóknak. Az önkormányzat ezt most egy évig átvállalja. Azok, akik jó tanulmányi eredményt érnek el pedig átkerülhetnek államilag finanszírozott képzési rendszerbe is. Tehát aki idén pótfelvételivel kerül be, akár tandíjmentesen fejezheti be tanulmányait. Zalaegerszegen olyan gépipari vállalatok, elektronikai és mechatronikai cégek működnek, amelyek szakemberigénye szükségszerűvé teszi a folyamatos szakember utánpótlást.

A cégektől azt a visszajelzést kaptuk a vállalkozói szenátusban is, hogy ezt az ágazatot külön prioritásként kezeljük, hiszen mind a szakközépiskolai, szakiskolai végzettek arányában, mind a mérnökök arányában sokkal több embert is fel tudnánk venni, mint ami rendelkezésre áll. Éppen ezért az önkormányzatnak azt gondolom, hogy figyelembe kell vennie ezt a kérést, és ezért döntöttünk, úgy, hogy ehhez külön anyagi támogatást biztosítunk. -mondta Balaicz Zoltán alpolgármester

A mechatronikai mérnök szakon végzett hallgatók elhelyezkedési aránya az eddig tapasztalatok szerint száz százalékos. A pótfelvételi során már csak egy intézménybe és azon belül egyetlen szakra jelentkezhetnek a diákok. A jelentkezési lapokat a pótfelvételi képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, ezen kívül az Educatio valamint az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet beszerezni. A korábbiakhoz hasonlóan lehetőség van az internetes jelentkezésre is.

DZsu

 

Tartalom megosztása: