keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Primadonnák – bemutató a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Primadonnák – bemutató a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

2011 január 14 - péntek
Újabb bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház. A zalaegerszegi teátrum színpadán január 21-én láthatja a közönség Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékát – Méhes László rendezésében. A világszerte népszerű bohózat főszerepeit Kiss Ernő és Sághy Tamás alakítja.

Egy hét múlva mutatja be a Primadonnák című vígjátékot a Hevesi Sándor Színház társulata. A népszerű, kortárs amerikai szerző, Ken Ludwig darabjait egyebek mellett a West Enden és a Broadwayen is nagy sikerrel játsszák, műveit eddig húsz nyelvre fordították le, és több mint harminc országban állították színpadra. Ken Ludwig a Harvardon együtt tanult zenét Leonard Bernsteinnel, illetve színháztörténetet hallgatott Cambridge-ben. A Crazy for You (1992) című musicalért megkapta Anglia egyik legmagasabb színházi elismerését, az Olivier-díjat, illetve a Shakespeare in Hollywood (2003) című vígjátéka, amelyet az angol Royal Shakespeare Company számára írt, elnyerte a Broadway egyik kimagasló szakmai díját, a legjobb új darabnak járó Helen Hayes Awardot. Leading Ladies (2004) című bohózatát Hamvai Kornél fordításában Primadonnák címmel tekintheti meg a Hevesi Sándor Színház közönsége. A vígjátékot Méhes László rendezte. A Jászai-díjas művész a budapesti József Attila Színház igazgatója, jól ismerhetjük film- és tévészerepei révén, ám a rendezés területén is otthonosan mozog. Utóbbi eredményességéről most a zalaegerszegi nézők is meggyőződhetnek.

A két, jobb sorsra érdemes Shakespeare-színész kalandjait elmesélő történet főszerepeiben Kiss Ernő mellett Sághy Tamást láthatjuk.

Ken Ludwig vígjátékát január 21-én mutatja be a Hevesi Sándor Színház, a parádés szereposztásban Kiss Ernő és Sághy Tamás mellett színpadra lép többek között Pap Lujza, Szakály Aurél, Wellmann György és Ecsedi Erzsébet is.

www.hevesisandorszinhaz.hu,/TSzÉ.

Tartalom megosztása: