keresés a weboldalon

Profi körülmények a Zalaegerszegi Jégcsarnokban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Profi körülmények a Zalaegerszegi Jégcsarnokban

2016 szeptember 01 - csütörtök
Megújult öltözők és korszerű hűtőrendszer, valamint U20-as csapat.

A zalaegerszegi jégcsarnokban augusztus elején kezdődött meg a 2016/2017-es jeges szezon. Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel a megújult öltőzőket és a pálya hűtőgéprendszerét. A fejlesztéseket Neubauer Tibor a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány alapítója részletezte:

– A Jégcsarnok öltözőiben teljes átalakítást végeztünk. A padló, a vízvezeték, a fűtéstestek, az ajtók és az elektromos hálózat cseréjén túl 84 darab új öltözőszekrény szolgálja a hokisok kényelmét, személyes teret biztosítva számukra és szem előtt tartva az egy játékos-egy pad elvet. A meleg víz tározó rendszer cseréjével felére csökkentettük a vízfogyasztásunkat- tájékoztatott az alapító.

Neubauer Tibor elmondta továbbá, hogy az öltőzők átalakításával párhuzamosan a Jégcsarnok hűtőgépészetének fejújítása is elkezdődött. A régi ammóniás rendszerű, 12 éve szolgálatban lévő gépházat új, modern technológiájú rendszer váltotta fel. Az új rendszer lényege, hogy a hűtőfokozatok, a pálya és a külső hőmérséklet adatait gyűjtve, a meghajtó motorok frekvenciáját változtatva emelik vagy korlátozzák a teljesítményt. Magyarul annyit hűtenek, amennyire éppen szükségük van ezzel is rengeteg energiát és költséget megtakarítva. Az öltöző átalakítás 28 millió forintból, a hűtőgépészeti rekonstrukció pedig 35 millió forintos TAO pályázatból valósulhatott meg a Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával.

A technikai dolgok ismertetése után egy fontos bejelentéssel is élt Neubauer Tibor. Szeptember 14-én első ízben lép pályára a Zalai Titánok U 20-as junior csapata a Vasas ellen a magyar bajnokságban. Ez egy újabb fontos mérföldkő a megyeszékhelyi jégkorongsport életében. Balaicz Zoltán polgármester egy tíz éves álom megvalósulásának kezdeteként jellemezte köszöntőjében az U20-as csapat létrejöttét. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban olyan fejlesztések valósultak meg, ami alkalmassá teszi a létesítményt a profi ligában való szereplésre. Amit a Jégcsarnok építésekor megálmodtak, az most kezd valósággá válni.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a városvezető a jégen köszöntötte a junior csapat tagjait, akik közül 12 hazai nevelésű és hatan úgymond légiósok. Az érkezők között köszönthetjük Dunaújvárosból Kolath Richardot és Horváth Botondot, valamint Gyergyószentmiklósról Csata Rolandot, Madarász Leventét, Péter Zsoltot és Simon Adorjánt. A Zalai Titánok vezetőedzőjének, Csata Csabának a munkáját a 112 szeres magyar válogatott, 7-szeres magyar bajok, A-licences edző Szabó István segíti majd. Az alsóbb korosztályokban immár negyedik éve Somorácz György, Koós Tibor és Baki Dávid vezetésével zajlik a munka.

 

Emellett a városvezetéssel együttműködve folytatódik a sikeres ovi-és iskolakori program is. A négy esztendőt átívelő fejlesztések még nem értek véget a következő időszakban az épület külső szigetelését erősítik meg és a jégpálya palánkrendszerének a rekonstrukcióját is végrehatják a TAO támogatás segítségével.

Jóna István

Tartalom megosztása: