keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Programok a városi könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Programok a városi könyvtárban

2006 január 18 - szerda
Azt már megszokhattuk, hogy a József Attila Városi Könyvtár minden esztendőben színes programokat kínál az érdeklődő látogatóknak. Nem lesz ez másként a 2006-os esztendőben sem, hiszen a könyvtár munkatársai ezúttal szitén valamennyi korosztály számára szerveznek rendezvényeket. Idén is megrendezik például a korrábi időszakban nagy sikernek örvendő, s ezúttal a Kedvencek napja nevet viselő programsorozatot, de a már évek óta zajló József Attila szavalóverseny sem fog hiányozni a sorból.

A könyvtár munkatársai – Nitsch Erzsébet, Jagasicsné Bogatin Mária, Kereki Judit – 2006 első negyedévének rendezvényeiről számoltak be lapunkat. Elmondták, a gyermekeknek szóló rendezvények közül elsőként 2006. január 18-án délután 14 órakor Jós Tamás tart előadást, aki a szombathelyi Savaria Légió tagja. Ő a római légiók harcmodoráról, öltözékéről, valamint a katonák akkori életformájáról beszél majd a fiataloknak. Ez az előadás egyébként egy 5. osztályos diákoknak szóló történelmi levelezős játéksorozat egyik állomása, ahol a tanulók csapatokban versengenek a minél jobb helyezés reményében. Január 21-én tartják a Kedvencek napját a könyvtárban, ahol 6-10 évesek részére szerveznek versmondó versenyt. Itt minden gyerek előadhatja kedvenc versét adhatja elő.

Tavaly erre a programra 112-en jelentjeztek, s a program népszerűségét jól bizonyítja, hogy már most is több mint száz fiatal adta le jelentkezését a megmérettetésre. Emelett a vidám nap keretében mesehős bábkészítő verseny, valamint játszóház, térfonás, kőfestés és origami várja majd a gyerekeket, illetve az őket elkísérő családtagokat. Február 11-én a Kézműves könyvtári szombatok keretében a farsangra készülés szellemében lesznek programok, így egész biztos, hogy álarckészítésre módjuk nyílik majd az ide ellátogatóknak.

A középiskolásokat szintén szívesen látják különféle könyv és könyvtárhasználati foglalkozásokra, ahol a tanulók bepillanthatnak az internethasználat rejtelmeibe, gyakorolhatják a könyvkeresési technikákat és megsimerkedhetnek a könyvtár egyéb szolgáltatásaival. Február 6-án a tervek szerint a leselejtezett könyvekből és folyóiratokból tartanak vásárt az intézményben és előreláthatólag egy héten keresztül lesz majd módjuk a könyvbarátoknak az olcsó kötetek megvásárlására. Felnőttek részére márciustól délelőtti és délutáni időpontokban ismét szerveznek internettanfolyamot felnőttek részére, melynek keretében jelképes összegért gyarapíthatják számítástechnikai ismereteiket. Erre 2006. január 30-ig várják a jelentkezőket.

A korábbi hagyományokhoz híven idén márciusban is megszervezik a város középiskolás diákjai részére a könyv és könyvtárhasználati vetélkedőt, ahol a tanulók a könyvtárhasználatból mérik össze tudásukat játékos formában. Április 11-én – a költészet napján – egy nagyszabású városi ünnepséget szeretnének rendezni a könyvtár munkatársai, melyen az Énekmondó együttes lenne a vendég. Ugyanebben a hónapban – április 28-án – Keresztury Dezső halálának 10. évfordulójáról is meg kívánnak emlékezni, igaz ennek végleges programja még nem állt össze teljesen. A nagysikerű József Attila szavalóversenyt március, április környékén természetesen 2006-ban is meghirdeti a könyvtár, melyen bizonyára ezúttal szintén szépszámú jelentkező áll rajthoz.

A József Attila Városi Könyvtár programjait egyébként a könyvtár honlapján is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők, ahol minden aktuális információ fellelhető ezzel kapcsolatban. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: