keresés a weboldalon

Projektzáró – TOP 6.1.1-16-ZL1-2017-00002

Zalaegerszeg címer
Hírek

Projektzáró – TOP 6.1.1-16-ZL1-2017-00002

2023 december 20 - szerda
Lezárult a Zalaegerszeg határán létesülő logisztikai központ fejlesztésének első üteme. A projekt keretében – a hozzá kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel együtt -, mintegy 25 hektáros iparterületet alakítottak ki. A létesítmény – a már itt lévő vállalkozások kiszolgálásán túl -, új cégek betelepülését is elősegíti.

A logisztikai központ számára alkalmas iparterületet a METRANS konténerterminál mellett hozták létre. Eddig elkészült 270 folyóméter hosszú ipari feltáró út. Ehhez kapcsolódik az a négyágú belső körforgalom, amit közvilágítással és az út víztelenítését szolgáló létesítményekkel láttak el. Továbbá gondoskodtak az ipari park ivóvízellátásáról, szennyvízelvezetéséről, valamint áramellátásáról is.

Az Adriai-tengeri kikötőkből Zalaegerszegen keresztül vezetnek a vasúti folyosók, ám eddig nem volt megállási, átrakodási és tárolási lehetőség Budapestig. A logisztikai központ ezt a problémát is megoldaná.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mintegy 500 millió forint európai uniós támogatással.  A beruházáshoz kapcsolódóan tervezik még az M76-os, valamint az M9-es autóút egyes elemeinek megépítését.

S.A./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: