keresés a weboldalon

Protestánsok Egerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Protestánsok Egerszegen (Videó)

2017 december 01 - péntek
Protestánsok Egerszegen címmel bemutatták azt a hiánypótló kötet, ami a helyi gyülekezetek életéről szól. Levéltári források és szakmai írások, kutatások alapján született a mű.

A rendezvényen résztvevő Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében rámutatott: a város első írásos említésének 770. és a reformáció 500. évfordulója jó alkalmat adott a képesalbum megjelenésére. A hitújítás méltó megünnepléséhez idén 25 millió forinttal járult hozzá a város, s a mostani kiadványt is támogatta. Zalaegerszegen jelenleg 600 evangélikus él, akik fontos szerepet játszanak a közösségépítésben – tájékoztatott Zsugyel Kornél evangélius lelkész.

A reformátusok több jubileumra emlékeznek. December 3-i istentiszteletükön például a 75 éves templom lesz a középpontban – mondta Hodánics Péter református lelkész.

Ebben a témában eddig még nem jelent meg átfogó alkotás. A szerzők szerint ezért is különleges a mostani – tudtuk meg dr. Gyimesi Endre szerkesztőtől.

A református templom építéséről, valamint a címeres üvegablakokról is lehet olvasni a gazdagon illusztrált könyvben. A végén zalai protestánsok életrajza kapott helyet.

M.E./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: