keresés a weboldalon

„Rád találtam” – lelki nap a Mindszentyben (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Rád találtam” – lelki nap a Mindszentyben (Diákújság pályázat)

2012 január 09 - hétfő
Az iskolában a várakozással teli adventi napok végeztével, a karácsony közeledtére való tekintettel rendezték meg 2011. december 20-án a gimnazisták körében a rendkívüli lelki napot. Idén, akárcsak az elmúlt két évben a „Rád találtam” – koncert keretében hallhattak iskolánk gimnáziumának diákjai tanúságtételeket, hitet erősítő történeteket, láthattak különféle megható videókat, de elsősorban igaz megvallással, átéléssel részt vehettek Isten dicsőítésében. Isten jelenléte érezhető volt a dicsőítő dalok önfeledt éneklése kapcsán, de egyben a békés, meghitt hálaadásban is.

A diákoknak reggel nyolc órára kellett a tortanetembe vonulniuk, ahol már fel volt állítva a színpad, a hangszereket felhangolták. Nyolc órától fél tízig énekeket, élménybeszámolókat hallhattak, egy pantomim előadást láthattak, majd utána egy közös szeretetlakomán vehettek részt, ahol meleg teát, süteményeket szolgáltak fel. A kellemes hangulatú agapé után ismét visszavonult mindenki a tornatetembe, és következtek újból a programok, köztük a kiscsoportos beszélgetések is. A diákokat különböző csoportokba osztották, az őáltaluk kihúzott cetlik szerint, majd a csoportok külön-külön elmentek egy-egy helyre, ahol 20 percig beszélgettek. A csoportvezetők Istennel, a hittel, a vallással kapcsolatos kérdéseket tettek fel a többieknek. Persze nem volt egyszerű megnyílnia senkinek sem, de a beszélgetés minden bizonnyal eredményes volt.

A gimnáziumi lelki nap egyik kiemelkedő fontossága, hogy segíti a diákokat közelebb kerülni egymáshoz. Meg tudnak nyílni egymás előtt, ráébredhetnek arra, hogy az imádkozás, az Istennel való kapcsolat nem elrejtendő dolog, és nincsenek egyedül a hitükben. Minden egyes „Rád találtam” – koncert emlékezetes a gimnázium életében.

Farkas Viktória 11.a
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: