keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rajtaütés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rajtaütés

2005 február 25 - péntek
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának vezetésével egy összehangolt rendőri akció során, melyben mintegy 2 tucat rendőr vett részt, február 24-én elfogtak 3 kábítószer terjesztéssel gyanúsítható budapesti fiatalembert. Az egyszerre több helyszínen megtartott házkutatások során pedig összesen körülbelül 3 millió forint forgalmi értékű kábítószert foglaltak le tőlük.

A zalai rendőrök a közelmúltban elfogtak két környékbeli kábítószer-terjesztéssel gyanúsított férfit, a nyomozást azonban tovább folytatták a kapcsolatrendszer további felderítése érdekében. A kiterjedt adatgyűjtés során beszerzett információk alapján a szálak a fővárosba vezettek. A megyei felderítő osztály munkatársai a keszthelyi bűnügyi osztály, valamint a Göcsej beavatkozó alosztály rendőreinek részvételével (a fővárosi társszervekkel egyeztetve) csütörtökön Budapesten elfogták azt a 3 férfit (25, 28 és 30 évesek), akik a gyanú szerint ellátták a zalai terjesztőket kábítószerrel.

A ruházatátvizsgálások, valamint a megtartott házkutatások során összesen mintegy másfélezer darab extasy tablettát, s mintegy 100-200 g marihuanát, illetve speed port, valamint különböző terjesztéshez használatos eszközöket (patikamérleg, nejlontasakok, fecskendők, pipa) és egy gázriasztó-fegyvert foglaltak le az akció résztvevői a gyanúsítottaktól. A lefoglalt kábítószert a pontos hatóanyag-tartalom és mennyiség meghatározása céljából szakértői vizsgálatra küldték.
 
A 3 férfit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon őrizetbe vették, ellenük kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek. Az ügyben tovább folytatódik a vizsgálat a kábítószer eredetének, s a hálózat további feltérképezésének érdekében.

Tartalom megosztása: