keresés a weboldalon

Rajtol a Budapest – Bamako Rally (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rajtol a Budapest – Bamako Rally (Videó)

2018 január 11 - csütörtök
Pénteken rajtol a Budapest – Bamako Rally. Az afrikai autóversenyen a megyeszékhelyet egy 1960-as évjáratú Fiat 900 E típusú jármű képviseli, melyet Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő ajánlott fel. A jótékonysági célokat is szolgáló túrán Mátesz Lajos vezeti a zalaegerszegi rally-autót.

Mátesz Lajos 2011-ben és 2014-ben is teljesítette ezt a magyar szervezésű autóversenyt. Most három járművel indulnak, ezek közül az egyik egy zalaegerszegi cégek által felmatricázott gépkocsi.

A kisteherautót 35. születésnapjára kapta ajándékba Böjte Sándor Zsolt. Az önkormányzati képviselő most megválik tőle és a túra végén az egyik helyi kórháznak ajánlja fel. Mivel az esemény karitatív jellegű, így a városvezetés a kezdeményezés mögé állt.

A zalaegerszegi járművel összesen 15 számítógépet visznek, – mások mellett – az önkormányzat, valamint a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. adományaként. A nemzetközivé vált versenyen közel 200-an indulnak, akik a csaknem 9000 km-es úton helybéli iskolákat ajándékoznak meg.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: