keresés a weboldalon

Rajtra készen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rajtra készen

2008 február 17 - vasárnap
Javában zajlanak az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV), mely izgalmas megmérettetést jelent a tanulóknak. Két vagy háromfordulósak a 22 tantárgyban és a külön a művészeti iskolák számára kiírt versenyek, melyre az érettségiző, illetve az annál eggyel fiatalabb korosztály jelentkezhet. Az első fordulókat az adott középiskola bonyolítja, írásbeli feladványok megoldatásával.

A napokban ragadnak tollat többek között a Zrínyis diákok is, hogy eldöntsék fizikából ki érdemes az országos döntőben való részvételre. A tavalyi továbbjutó, Nagy Viktor szépen teljesített, amikor a Szilárd Leó Mag – és Elektron Fizikai versenyen, Pakson országos második helyezését érdemelte ki, tizenegyedikesként.

Az idén ismét nevez a versenyre és a tavalyinál még jobb eredményt tűzött ki célul magának, mely jó próba lesz az érettségihez is. Mint mondja, sokat köszönhet felkészítő tanárának, Pálovics Róbertnek. A fizika egyébként egészen kiskorától érdekelte már Viktort és 4 éve tagja a Zala Megyei Vega Csillagászati Egyesületnek, ahol számos érdekes információhoz juthat, mellyel tovább bővítheti alapos ismereteit. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: