keresés a weboldalon

Rangadó volt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rangadó volt

2010 április 05 - hétfő
ZTE – Videoton 2-2 (0-1) NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 5.360 néző. Játékvezető: Kassai. Asszisztensek: Erős, Vámos. Gólszerzők: Balázs Zs. (56.), Pavicsevics (80., 11-es) ill. Alves (40.), Elek (90.) Sárga lap: Panikvar (13.), Sluka (20.), Kocsárdi (40.), Pavicsevics (58.), Máté (89.) ill. Farkas II. (21.), Elek (38.), Alves (40.), Polonkai (67.), Horváth G. (83.). Piros lap: Andics (79.).

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Bogunovics, Panikvar (Todorovics 82.) – Kamber, Máté, Illés, Sluka (Horváth A., 60.) – Magasföldi (Balázs Zs. 46.), Pavicsevics. Vezetőedző: Csank János.

Videoton: Sebők Zs. – Andics, Horváth G., Lipták, Elek – Sándor Gy., Farkas B., Polonkai , Nikolic – Alves, Farkas II. B. (Szakály D. 66.). Vezetőedző: Mezey György.

Bár az eredménnyel egyik csapat sem lehetett maradéktalanul elégedett, összességében hajtós, időnként futballra emlékeztető játékot hozó mérkőzést láthatott a hazai viszonylatban szépszámú közönség. Az első félidő elején a ZTE volt valamivel aktívabb, aztán átvette a kezdeményezést a fehérvári csapat. Voltak helyzetei is, szerencsére Vlaszák hárította azokat.

A félidő hajrájában megérdemelten szerzett vezetést a Videoton, bár többen úgy láttuk, hogy lest követően került az alapvonalon túlra a labda. A gól pedig ebből e szögletrúgást követően esett. A második félidőben egy lapáttal rátettek a csapatok, s a hibák ellenére élvezetes játékot láthattunk, hazai fölény jegyében.

Csank mester ismét jól cserélt – Balázs beállása után nem sokkal egyenlített. Kassai játékvezető elég sokat hibázott, a mi szemüvegünkön keresztül inkább a ZTE-t sújtotta ítéleteivel – ebben asszisztensei is besegítettek neki. Ezután következett az ominózus Pavicsevics megugrás, s a hazai játékos szemben a kapuval elterült, nem magától. A szorosan mögötte loholó Andics pedig piros lapot kapott, s a sértett büntetőt rúghatott.

Kassai játékvezető asszisztensével konzultált, ezután tartotta magát ítéletéhez. Pavicsevics másodszor is biztos lábbal értékesítette a tizenegyest (az első kísérletét, ami szintén a hálóban landolt, megismételtette Kassai.) Most már nem először a létszámfölény a ZTE-t zavarta meg, a fehérváriak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, s a hosszabbításban ez tíz emberrel is sikerült neki.

Szöglet után tőbbször is felszabadíthattak volna a hazai védők, azonban végül Elek a hálóba fejelt. Vlaszák csak beljebb tudta tenyerelni a labdát. Összességében igazi rangadót láthattunk, a ZTE kezében volt a 3 pont, de az sem mondhatjuk, hogy a Videoton érdemtelenül egyenlített ki. Sok ilyen mérkőzést szeretnénk látni, hazai pályán is.

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Az első félidőben a vendégek játszottak jobban, nagyon vártam már a szünetet. Fordulás után rájöttek játékosaim, hogy mit kell tenni. A hajrában kapott gólunkról annyit, ilyen találatot nem szabad kapni. Két jól felkészített csapat találkozóján jól szórakoztak a nézők.

Dr. Mezey György, a Videoton vezetőedzője – Kitűnő mérkőzést játszott a két csapat. Kemény, sportszerű játék folyt a pályán. Csak magunkat okolhatjuk az elmaradt győzelemért, mivel kihagytuk a helyzeteinket. Az igazsághoz tartozik, hogy ilyen szinten már nem hibázhat ekkorát a játékvezető.

Máté Péter, a ZTE játékosa: – Már kezünkben éreztük a három pontot. Nem koncentráltunk eléggé a hajrában, így döntetlen lett a vége. Kár, mert jó lett volna legyőzni a másik bajnokesélyest.

Illés Gyula, a ZTE játékosa: – Nem ültünk rá az eredményre 2-1-es vezetésünk után, csak nem sikerültek az utolsó passzok a kapu előtt, és lesre futottunk. Sajnálom, hogy nem sikerült legyőzni a Debrecen mellett a Videotont is.

(Zala-Lap, B. M.
Fotó: Z. A.)

Tartalom megosztása: