keresés a weboldalon

Regionális innovációs vetélkedő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Regionális innovációs vetélkedő

2010 április 16 - péntek
Az országban egyedüliként a nyugat-dunántúli régióban hirdettek innovációt népszerűsítő kampányt, a Zala Megyei Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány kezdeményezésével, vezetésével. A program része volt a témában hátrányos helyzetűeknek számítók, a fiatalok, a nők, a kis- és középvállalkozások szemléletének módosítása.

Ennek keretében szólították meg a három megye középiskolásait is. Tanórákat, megyei és regionális vetélkedőt foglalt magába ez a több hónapos program, melynek végét április 16-án jegyezték a Zalaegerszegen rendezett regionális versennyel.

Az „Inno_Tér” döntőnek a Ganz székhelyiskola adott otthont, ahol a megyék legjobbjai színeiben a keszthelyi Asbóth középiskola, a szentgotthárdi III. Béla szakképző iskola és a győri Révai gimnázium csapatai mérték össze felkészültségüket, ötletességüket. Elméleti kérdések, játékosabb feladatok, prezentációkészítés és kétkezi alkotás is szerepelt a feladatsorban.

Végül minimális pontkülönbséggel a győriek végeztek az élen. Ezzel ők nyerték el a régió legjobb innovációs csapata címet, mely címet az iskola is felhasználhat majd marketing céllal.

A zalai csapat harmadik helyen végzett. A szervezők elmondták, a céljuk volt, hogy a fiatalok foglalkozzanak az innovációval, terjesszék azt a környezetükben és erre fogékony felnőttek váljanak belőlük.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: