keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rekord bevétel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rekord bevétel

2007 augusztus 29 - szerda
Minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult az önkormányzat és az AquaCity által hatodik alkalommal meghirdetett jótékonysági családi nap. A napos, meleg, késő nyári időjárás 1407 zalaegerszegit vonzott a vízi vidámparkba. Az általuk megváltott 500 forintos kedvezményes jegyek 703 ezer 500 forintot hoztak a jótékonysági kasszába. Ezt a bevételt egészítette ki az a közel 435 ezer forint, melyet a főzőcsapatok által kínált étkekért fizettek a vendégek. A jótékonysági napon ily módon összegyűlt több, mint 1 millió 100 ezer forintot egy integrált játszótér kialakítására fordítja az önkormányzat.

– Hatodik éve hirdetjük meg a jótékonysági családi napot. Szerencsére idén az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket, ennek köszönhető a minden eddiginél nagyobb látogatottság és bevétel – értékelt az élményfürdőben dr. Gyimesi Endre polgármester. – Az AquaCityben összegyűlt összeg kiegészül a későbbiek során a város cégeinek adományaival. Bízunk benne, hogy ez utóbbi is hozzásegít bennünket ahhoz, hogy az országban elsőként létrehozhassuk a mozgáskorlátozottak fogadására is alkalmas integrált játszóterünket. A Kertvárosban, az Apáczai-tér környékén kívánjuk megvalósítani a játszókomplexumot. A beruházás várhatóan 30-40 millió forintba kerül, szükségünk van tehát a jószándékú segítőkre.

A család apraja és nagyja is jól érezhette magát a jótékonysági napon. A kicsik az idő nagy részét a kellemesen melegvizes medencékben töltötték, de a színpad előtti székek is rendre megteltek. Felléptek – mások mellett – az EGO Alternatív Színpad és a Hevesi Sándor Színház művészei, az Észak-nyugat zalai kistérségi társulás kulturális csoportjai, valamint az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület.

 Nem sokkal messzebb 20 főzőcsapat tagjai sürögtek-forogtak. Az elmúlt években megszokottal ellentétben idén szinte minden csapat többfajta finomsággal rukkolt elő. Igyekezetüket busásan jutalmazta a publikum: néhány óra leforgása alatt mindenütt kiürültek a bográcsok, elfogyott gulyás, pacal, sült hús, gyros, prósza, palacsinta, és még sok minden más.

A legnagyobb bevétel – 102 ezer forint – a Zalavíz Rt. becsületkasszájában gyűlt össze. A lelkes szakácsok gyrost, brassói aprópecsenyét, cigánypecsenyét, rántott patisszont és cukkinit, hozzájuk krumpli-, illetve rizsköretet, valamint ötféle savanyúságot kínáltak a fürdőzésben megéhezetteknek.

Ugyancsak nagy sikere volt a három főiskola 80 fős csapata által sütött palacsintának. Az előre kikevert 100 liternyi alapanyag gyorsan elfogyott. A nagy igényre való tekintettel újabb 20 literes adag érkezett a csúszdaparkba, ám még így is akadtak olyanok, akiknek nem jutott az édes finomságból. A palacsinta mellé idén halászlét is kínált a főiskolák csapata. A nap végén 70 ezer forintot számoltak meg becsületkasszájukban.

A rend őrei mindössze negyed óráig dicsekedhettek székelygulyásukkal. Annyira jól sikerült, hogy nem tudott elhűlni a kondérban az étel. A Fidesz portáján pince pörkölt és gombás csülökpörkölt illatozott a bográcsokban. Ezek mellett sült és főtt tarját, főtt sertéscsülköt, krumplit, valamint lángost kínáltak a vendégeknek. Ugyancsak hamar elfogyott az MSZP pacalpörköltje. Aki pedig egy kicsit egészségesebb ételre vágyott, a reform konyha remekeiből válogathatott.

A polgármesteri hivatal dolgozói különleges krumpliprószájukkal csalogatták az enni vágyókat. Nagy sikerrel! Több mint 40 ezer forint gyűlt össze becsületkasszájukban. A prósza különlegességét a masszába darált füstölt hús és szalonna adta. (Zala-Lap Kft., F.M., Z.A.)

Tartalom megosztása: