keresés a weboldalon

Rekordot döntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rekordot döntöttek (Videó)

2013 augusztus 30 - péntek
Történetének legsikeresebb felsőoktatási beiskolázási időszakát zárta Zalaegerszeg. Az itt működő három intézményben összesen több mint 460 első éves hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben. Ez tavalyhoz képest majdnem 30 százalékos növekedést jelent.

A demográfiai apály miatt országosan folyamatosan csökken a jelentkezők száma. Míg két éve még 140 ezren, idén már csak 95 ezren töltötték ki adatlapjukat. Más városokban 15 és 40 százalék közötti az apadás, Zalaegerszegen azonban mindhárom intézményben nőtt a bekerülni vágyók száma.

– Elégedettek lehetünk – fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester -, hiszen minden eddiginél sikeresebb felsőoktatási beiskolázáson vagyunk túl. Ez látszódott már az eredeti, július 24-i ponthúzásnál is, azonban most, a pótfelvételi eredményének ismeretében arról tudunk beszámolni, hogy 467 első évessel indul el a három zalaegerszegi képzés, ez azt jelenti, hogy rekordot döntöttünk, soha ennyi első évesünk Zalaegerszegen még nem volt.


A felvételi időszak legnagyobb nyertese a Budapesti Gazdasági Főiskola egerszegi gazdálkodási kara. Ott a tavalyi 170 elsőéves hallgatóval szemben szeptemberben 269-en kezdik meg tanulmányaikat. A vezetők – Dr. Csidei Irén, Prof. Dr. Varga Mihály, Dr. habil Solt Katalin – az intézményi és városi fejlesztésekben, a minőségi képzésben és a hatékony kommunikációban látják a siker titkát.


Zalaegerszeg számos lehetőséggel, ösztöndíjjal segíti az ide járó hallgatókat, amelyek szintén vonzóak lehettek a három intézménybe jelentkezők számára.

P.Á./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: