keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rekordszámú jelentkező a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rekordszámú jelentkező a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben (Videó)

2011 július 05 - kedd
Minden eddiginél többen: összesen 1700-an jelentkezetek a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekbe. A felvételi eljárás pedig hamarosan véget ér. A felvételizők még július 7-ig módosíthatják a megjelölt iskolák sorrendjét, és pótolhatják a hiányzó dokumentumokat.

Mind a 4 zalaegerszegi felsőoktatási intézményben nőtt a jelentkezők száma. Kiemelkedően- a tavalyihoz képest 40 százalékkal emelkedett a műszaki képzés iránt érdeklődők aránya. A legtöbb adatlap idén is BGF Gazdálkodási Karára érkezett.

– Nagyon nagy a túljelentkezés a BGF Gazdálkodási Karán itt tavalyi évhez képest 37 százalékos a növekedés. Az intézmény jelentősen megújult. Új szakok és képzések indultak el. Az Infocentrum létrehozása, és a karráválás, olyan pozitív üzenetek, amik jó hatással voltak a fiatalokra – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester

10 százalékos növekedést tapasztaltak az Egészségügyi Főiskolán ez azonban még így is elmarad a többi intézmény átlagától. Idén a felvételizőknek már lehetőségük nyílt a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési Karának Zalaegerszegi Intézetébe is jelentkezni. A négy meghirdetett képzésre 158- adták be jelentkezésüket. Bár az idei jelentkezések száma kiemelkedően magas, a szakok betöltöttségi aránya még nem végleges. A ponthúzásnál több olyan tényező van, ami eldönti hányan kerülnek be egy-egy képzésre. Érdemes tehát a következő napokban még átgondolni a jelentkezések sorrendjét, valamint pótolni a felvételi eljáráshoz szükséges dokumentumokat. A jelentkezési sorrend módosítását, és az egyéb adatváltozásokat a felvételizők vagy postán küldhetik el az oktatási hivatal címére, vagy elektronikus úton is megtehetik ezt a felvi. hu internetes oldalon.

DZsu/CS.M.

Tartalom megosztása: