keresés a weboldalon

Remek helyszínnek bizonyult a Gébarti -tó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Remek helyszínnek bizonyult a Gébarti -tó

2018 augusztus 16 - csütörtök
Újra triatlon versenyt rendeztek Zalaegerszegen, melyre 170 induló nevezett az előnevezések és a helyszíne történt regisztrációt követően. A verseny nemzetközivé is avanzsált, mivel a sógoroktól, azaz Ausztriából is érkeztek triatlonisták

A szervezők a Decathlon Zalatriatlon Sprint versenyre a Gébarti-tónál alakítottak ki pályát, ami 750m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból állt. A versenyt egyénileg és váltóban is lehetett teljesíteni. A felnőttek futama 11 órakor indult az úszással. Az előző napi vihar kicsit megbolygatta a tó vízét, valamint a szél is nehezítette az úszók dolgát. A vizes szám után jött a látványosabb része a versenynek a kerékpározás és a futás, ahol az előbbiből 4, az utóbbiból 3 kört kellett teljesíteni az triatlonosoknak. A profik remekül teljesítettek és a leggyorsabb férfi triatlonos a vas megyei junior kategóriában versenyző Molnár Marcell volt 01:05:11-es idővel, míg a hölgyeknél a seniorok között induló Kálovics Anikó bizonyult a legjobbnak 01:13:42-es időeredménnyel.

Többen voltak a mezőnyben, akiket nem csak a versenyzés motivált, hanem a táv leküzdése. A felnőttek után, hasonló koreográfiával a gyermekek is megmérettették magukat a junior távon, ami mindössze 200 m úszást, 5 km kerékpározást, és 1 km futást jelentett. Jakabfy Zoltán, a verseny szervezője az eredményhirdetés követően elmondta, hogy remek időben, nagy létszámú versenyt rendeztek, ami azt is jelzi, hogy vidéken is van igény a triatlonra.

Eredmények: Sprint felnőtt férfi: 1. Kovácshegyi Bence, 2. Pócza Tamás, 3. Manuel Talakovics. Sprint felnőtt nő: 1. Christina Wilfinger, 2. Németh-Benkő Dóra, 3. Wöffel Vanda. Sprint ifjúsági férfi: 1. Németh Levente. Sprint ifjúsági női: 1. Pásztory Sára, 2. Kocsis Hanna, 3. Zömbik Anna. Sprint junior férfi: 1. Molnár Marcell.Sprint senior férfi: 1. Zsődér Zsolt, 2. Johann Lindner, 3. Peter Skafar. Sprint senior női: 1. Kálovics Anikó, 2. Monika Papst-Gindl, 3. Kiss Mónika. Sprint veterán: 1. Déri Miklós, 2. Kapolcsi Imre, 3. Benedek János. Sprint váltó: 1. Dóri és a fiúk, 2. Zalatriatlon váltó, 3. Melitta és Balázs.

-P-

Tartalom megosztása: