keresés a weboldalon

Remekeltek a főiskolások

Zalaegerszeg címer
Hírek

Remekeltek a főiskolások

2009 április 23 - csütörtök
A Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete a városban működő három felsőoktatási intézmény hallgatói számára néhány éve közös fesztivált rendez. A programot a város önkormányzata és a Zalaegerszeg Felsőoktatásáért Alapítvány támogatja. Az immár hagyományossá vált háromnapos együttlétre, mely a vizsgaidőszak előtti utolsó közös kikapcsolódási lehetőség, az idén április 20-22. között került sor.

– Korábban minden főiskola eltérő helyszínen és időpontban tartotta a maga fesztiválját. Így kialakultak saját szokások, melyet a közös programok mellett minden intézmény megtart. Főként az adott főiskola profiljához kapcsolódó szakmai előadások tartoznak ide.

De számos programot, mint a főzés, futball, koncertek közösen rendezzük meg. Az események fő helyszíne a pénzügyi és számviteli főiskola udvara – ismertette elöljáróban Balaicz Zoltán, a felsőoktatásért alapítvány igazgatója.

A három nap, számos programot kínált. A szakmai előadások a balneoterápiát és a világgazdasági válságot amerikai szemszögből járták körül, illetve a tudományos diákköri konferencián főleg gazdasági témák kerültek terítékre. Megunhatatlan volt a szabadtéri bográcsfőzés, melynek eredményét a polgármester, a főiskolák igazgatói és az alapítvány igazgatója zsűrizték.

A lányok szívesen látogatták az alkalmi szépségszalont, a fiúk pedig tűző nap ide vagy oda, egész délutánon át rúgták a bőrt a „Kisfröcs Kupán”. A szurkolók fűbe heveredve, napozva buzdították a csapatokat. Így a ZTE kosárlabdaklub mérkőzésen is.

A kosarasok ezúttal futballtudásukat mutatták meg, 2-1-re legyőzve az önkormányzati tagok alkotta lelkes ellenfél gárdát. Szabadtéri koncertek, sportversenyek és egy kis lézerháború is kínálta magát. De a legnépszerűbb, teltházas kikapcsolódási lehetőségnek a Duma Színház bizonyult. Csenki Attila és Kiss Ádám előadását ülve-állva, kinek mi jutott szórakozta végig a hallgatóság.

Szintén sokan mulattak a Delta zenekar bulijában, ahol Fenyő Miklós volt a sztárvendég. A szervezők remélik, hogy az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó főiskolás fesztivált jövőre is legalább az idei színvonalon tudják majd megrendezni.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: