keresés a weboldalon

Remekül küzdöttek a lányok, de elmaradt a bravúr

Zalaegerszeg címer
Hírek

Remekül küzdöttek a lányok, de elmaradt a bravúr

2016 április 11 - hétfő
PEAC Pécs- ZTE NKK 72-62 (14-19, 21-14, 18-14, 19-15)
Pécs, Lauber D. Sportcsarnok

ZTE NKK: Nagy 18/6, Gáspár-Szalay 6, Szélesy 8/6, Licskai 13/6, Horváth 9, csere: Orsó 6/3, Böröndy 2, Velkey -, Pap -, Edző: Gáll Tamás

A női kosárlabda bajnokságban az 5-8. helyért folytatott párharcban a ZTE NKK a PEAC Pécs vendégeként szerepelt.

Remekül kezdtek a hazaiak és a negyed felénél már 7-0-ra vezettek. Az időkérés használt a vendégeknek és két perc alatt ledolgozva hátrányukat átvették a vezetést (7-8). Raksányi pontjaival próbált zárkózni a PEAC, de az egerszegi lányoknak sikerült visszaverni a támadásaikat és a negyed végére ötpontos előnyt szerezni (14-19). A második negyed elején Horváth Zsófi duplájával és Licskai Zsófi hármasával már nyolc ponttal vezetett a ZTE (16-24). Hernandez mester időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét. Ez sikerült is, mert az ellenállhatatlanul játszó Williams pontjaival kiegyenlített a PEAC. A dudaszó előtt egy Eivery kosárral pedig már náluk volt az előny és így a vezetés tudatában mehettek pihenőre (35-33). A nagyszünet után Licskai két remek közelivel egyenlített és Zele faultját követően büntetőjével újra a ZTE-nél volt az előny (37-38). Mindkét csapat nagyon akart és ez sokszor pontatlansággal párosult. A 26. percben Williams büntetőzhetett. Az amerikai lány csak egyiket dobta be így csak egyenlíteni tudtak a hazaiak (40-40). Felváltva vezettek a csapatok. A hajrában Nagy vette hátára a csapatot és előbb egy közelit szerzet, majd egy hármassal egyenlített (47-47). Az utolsó perc a PEAC-é volt és Fűrész Diáé, aki két távolival hatpontos előnyhöz juttatta övéit (53-47). A záró felvonás hazai kosárral kezdődött, majd Szélesy szerzett egy távolit jelezve nem adják könnyen magukat a lányok. A negyedfelénél mindössze két pont volt a csapatok közti különbség. A hajrában Parks és Williams pontjaival fokozatosan húzott el a pécsi együttes és végül 72-62-re nyert.
A zalaiak végig partiban tudtak lenni erősebb ellenfelünkkel, de a hajrában a pontosabban játszó csapat nyert.

Gáll Tamás: – Becsülettel küzdöttünk, de azt gondolom, főleg a lepattanók terén nem tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Ez lett a vesztünk.

Folytatás szerdán 16.45-kor Zalaegerszegen.

Jóna István

Tartalom megosztása: