keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Remény szerint lesz folytatása a belvárosi rehabilitációnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Remény szerint lesz folytatása a belvárosi rehabilitációnak (Videó)

2011 november 28 - hétfő
Jó ütemben halad a belvárosi rehabilitáció első üteme. Folyamatban van a Piac tér környéki utcák felújítása, ami heteken belül befejeződhet.

Az Október 6. téren a munkák nagy része elkészült, a teret és a Stadion utcát leaszfaltozták, még a járdaépítésen dolgoznak, s az útburkolati jelek felfestése van hátra. Az Október 6. téren már megszűnt a forgalomkorlátozás. A Budai Nagy Antal utca egyelőre le van zárva, még egy hétig folynak a közműépítések. December 12-ig kell készre jelenteni az ideiglenes piac helyére tervezett, 67 férőhelyes felszíni parkolót – tájékoztatta a zalaegerszeg.hu-t Dékány Endre, projektvezető.

A másfél milliárd forintos beruházás részeként épül meg a Sütő utca 2-es számú irodaépülete, ahol a városi cégek és egy mélyparkoló kap helyet. A második ütem egyelőre várat magára, miután nincs pályázati kiírás. A tervek már elkészültek. Ezzel kapcsolatban Dékány Endre megerősítette, hogy bizonytalan a helyzet, de mivel más városok is járnak hasonló cipőben, számos helyen befejezetlenül, torzóként maradhat a belváros-átalakítás a program folytatása nélkül, nagyon bíznak benne, hogy lesz új pályázat. Az októberi közgyűlésen hatályon kívül helyezett határozatban szerepelt többek között a Kazinczy tér átépítése és a belvárosi tehermentesítő út második, a Vágóhíd utcától a Kiskondás étteremig terjedő szakaszának megépítése. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint jövő év első felére várható a pályázati kiírás.

H.ZS./E.K.

Tartalom megosztása: