keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Rendhagyó divatnap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendhagyó divatnap

2005 június 23 - csütörtök
Hagyományteremtő szándékkal rendezett rendhagyó divatnapot június 19-én a Cast Modells cég a Dísz téren.
A szervezők – Balázs Marita és Illés Tímea, zalai kötődésű, Olaszországban kiképzett ex-modellek – minden bizonnyal örültek reggel, hogy csapadékmentes napra ébredtek.

A régi vicc a tömegvonzás törvényéről – miszerint, ha jó az idő kimegy a tömeg a térre, most annyira nem jött be, a tűző napról sokan inkább elmenekültek. Pedig volt szökőkutat körbeölelő, kifutóként funkcionáló nagyszínpad, két oldalán plázs-szerűen elrendezett vendéglátó egységekkel, ám még ennek sárga napernyője sem bizonyult túl jó UV szűrőnek. A többség inkább a sarki kocsmákból, vagy a Kossuth utca házainak árnyékából figyelte az eseményeket.

A program amúgy megfelelt a „vasárnap van, együtt vonul a család” követelményeinek. Délelőtt gyermek játszóház, bábszínház és rajzverseny, a helyszínen elfogyasztott vasárnapi ebéd után, pedig pihentető társastánc bemutató és testfestés. Estefelé közeledve, pedig a sörökkel és egyéb hideg italokkal együtt „lecsúszott” a cég modellarcának megválasztása, és Bődöcs Tibor egyre népszerűbb humorista fellépése is.

A lényeg azonban nem is a műsorokon volt, mert azok csak a kora délutántól késő estig tartó divatbemutatók megszakításai voltak. A gyermekruhák, fürdőruhák, női-férfi nyári viseletek és ékszerek felvonultatása háromszor is megtörtént a nap folyamán.

Tartalom megosztása: