keresés a weboldalon

Rendhagyó évnyitó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendhagyó évnyitó (Videó)

2016 szeptember 02 - péntek
Rendhagyó évnyitót tartottak szerdán az Izsák Imre Általános Iskolában. Az intézmény jogelődje ugyanis kétszáz évvel ezelőtt kezdte meg működését. A jubileumot Balaicz Zoltán polgármester, Kajári Attila tankerületi vezető és a volt iskolaigazgatók együtt ünnepelték.

A csácsbozsoki városrészben már az 1700-as évek végén volt elemi iskola, a folyamatos oktatás azonban 1816-ban kezdődött. Ekkor épült az iskolaház, melyben a tanítói lakás és egy osztályterem kapott helyet. Abban az évben 30 diák kezdte meg a tanévet. Idén 185-en, köztük 35 elsős ül az iskolapadba – mondta Herkliné Ebedli Gyöngyi az Izsák Imre Általános Iskola igazgatója.

Szelestei-Horváth Szilvia három évtizede dolgozik ebben az intézményben. Ez idő alatt rendszeresen tanított első osztályokban. Mint mondja, az oktatás mellett a jubileumi ünnepségsorozat is sok munkát ad majd a tanári karnak.

A tanévnyitón résztvevő Balaicz Zoltán polgármester bejelentette: az önkormányzat jelentős összeggel támogatja a csácsbozsoki iskola bővítését.

Az ünnepség végén műsorukkal az iskola diákjai köszöntötték a jelenlévőket.

M.E./P.V.B.

Tartalom megosztása: